GTA 3, Nintendo Switch'te Çalıştırıldı

GTA 3, Nintendo Switch'te Çalıştırıldı

Switch homebrew topluluğu, GTA 3'ü Nintendo'nun konsolu olan Switch'te çalıştırmayı başardı.

GTA 3 resmi olarak Nintendo Switch için piyasaya sürülmedi, ancak klasik oyunun hayranları esasen onu PC'den konsola taşımayı başardı. Bağlantı noktası, PC versiyonunu tersine çevirmek için bir proje olan GTA 3 re3'e dayanmaktadır.

Moder Graber, bu sürümü temel olarak kullanarak, bazı fedakarlıklar yapmasa da, oyunu Nintendo Switch donanımında oynanabilir hale getirmeyi başardı. Oyun 1080p 30fps ve 720p 30fps'de çalışıyor, ancak bağlantı noktasında kullanabileceğiniz kilidi açılmış bir kare hızı seçeneği var. Bununla birlikte, bu bazı aksaklıklara neden olabilir. Bu da genellikle eski oyunları, tasarlanmadıkları kare hızlarında çalıştırdığınızda meydana gelir.

GTA 3'teki tüm orijinal ses formatları da konsol'a aktarma işlemi sırasında sıkıştırıldı, bu da CPU'su müziği ve diyaloğu çözmeye çalışırken Switch'teki performansı sınırlandırdı. Modlayıcının buna çözümü, oyunun tüm kitaplığını, Switch'in sınırlı kaynaklarını boşa harcamayan sıkıtırılmamış bir biçime toplu olarak dönüştürmekti.

Açıkçası, bunların hiçbirini standart bir Switch ile çalıştıramazsınız, modifiye edilmiş bir donanıma sahip olması gerekir. Özel, resmi olmayan yazılımlar kullanmak konsolunuza zarar verebilir, bu nedenle riski size ait olacak şekilde yapın.

Aşağıdan olayla ilgili detaylı bir videoyu izleyebilirsiniz.