GTA 5 Milyonlarca Oyuncuyu Epic Games Store'a Çekti

GTA 5 Milyonlarca Oyuncuyu Epic Games Store'a Çekti

Apple'ın Epic Games ile mahkemesi devam ediyor ve bize oyun endüstrisinden ilginç haberler getiriyor. Kanıtlarda yer alan bir başka belge de Epic Games Store'a ne kadar büyük bir yardımcı olduğunu gösteriyor… Grand Theft Auto V. Rockstar Games GTA V’i Mayıs 2020'de ücretsiz olarak dağıttığında Tim Sweeney'in şirketine ait mağaza 7 milyondan fazla yeni kullanıcı elde etti. İkinci sıradaki Civilization VI, “sadece” 2.5 milyon kullanıcıyı EGS'ye çekti ve başka hiçbir oyun bu sayılara yaklaşamadı.

Epic Games Store'un büyümesini gösteren diğer grafikler de GTA 5’in ücretsiz dağıtımı şirketin önemi hakkında hiçbir şüphe bırakmıyor. Bununla birlikte, böyle bir yardımla bile, mağaza rakibin çok gerisinde kalıyor. Çarşamba günü, Epic Games 58 milyon kayıtlı hesapla övünmüştü. Bu sırada, Ocak ayında Steam zaten 120 milyondan fazla kullanıcıya sahip bir topluluğa sahipti. Ayrıca EGS'nin daha Aralık 2020'de 56 milyon kullanıcıya ulaştığını da belirtelim. Diğer bir deyişle, son 8 ayda mağaza sadece 2 milyon yeni kullanıcıyı kendine çekti.

Bu bağlamda Epic Games CEO'sunun şirketin dijital mağazasından birkaç yıldan daha erken kâr beklememesi pek şaşırtıcı değil. Şimdilik Tim Sweeney, Apple ile olan anlaşmazlığı çözmeye odaklanmak zorunda.