GTA 5 Sistem Gereksinimleri

GTA 5 Sistem Gereksinimleri

GTA 5 Sistem Gereksinimleri

GTA 5

GTA 5, Eylül 2013'te PlayStation 3 ve Xbox 360 için, Kasım 2014'te PlayStation 4 ve Xbox One için, Nisan 2015'te Microsoft Windows için piyasaya çıktı. 2008 Grand Theft Auto 4'ten bu yana Grand Theft Auto serisinin ilk ana oyunu. Güney Kaliforniya'da kurulu kurgusal San Andreas eyaletinde yer alan tek oyunculu öykü, üç suçlunun bir hükümet kuruluşunun baskısı altında iken soygun yapmak için gösterdikleri çabalara odaklanıyor. Açık dünya tasarımı, oyuncuların San Andreas'ın açık kırsalında ve Los Angeles'ta kurulu olan kurgusal Los Santos şehir merkezinde dolaşmasını sağlar.

Oyun üçüncü şahıs veya birinci şahıs perspektifinden oynanır ve dünyası yürüyerek veya araçla gezilir. Oyuncular, tek oyuncu boyunca üç lider kahramanını kontrol eder ve görevler arasında ve dışında çalışırlar. Hikaye, soygun dizileri üzerine yoğunlaşıyor ve birçok görev, çekim ve sürüş oyununu içeriyor. “wanted” bir sistem, suç işleyen oyunculara verilen kolluk kuvvetlerinin saldırganlığını yönetir. Çevrimiçi çok oyunculu mod olan Grand Theft Auto Online, 30 kadar oyuncuya açık dünyayı keşfedebilme ve kooperatif veya rekabetçi oyun karşılaşmaları yapabilme imkanı sunar.

Grand Theft Auto 5, birinci-kişi veya üçüncü kişi perspektifinden oynanan bir aksiyon-macera oyunudur. Oyuncular, hikayeyi ilerletmek için görevleri, belirlenmiş hedefleri içeren doğrusal senaryoları tamamlarlar. Görevlerin dışında oyuncular serbestçe dolaşıp açık dünyayı gezebilirler. San Andreas açık kırsal alan ile kurgusal Los Santos kentinden oluşan GTA dünyası serideki daha önceki oyunlardan çok daha büyüktür. Hikaye ilerleme durumu, daha fazla oyun içeriği açılmasına rağmen, oyunun başlangıcından sonra kısıtlama olmaksızın tamamen keşfedilebilir.

GTA 5 Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri:
 – İşletim Sistemi: Windows 10 64 Bit, Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
 – İşlemci: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
 – Bellek: 4 GB RAM
 – Ekran Kartı: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
 – Depolama: 72 GB kullanılabilir alan
 – Ses Kartı: DirectX 10 uyumlu

Önerilen Sistem Gereksinimleri:
 – İşletim Sistemi: Windows 10 64 Bit, Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
 – İşlemci: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHz (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHz (8 CPUs)
 – Bellek: 8 GB RAM
 – Ekran Kartı: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD 7870 2GB
 – Depolama: 72 GB kullanılabilir alan
 – Ses Kartı: DirectX 10 uyumlu

GTA 5 Hileleri

Hileli gta bir başkadır diyorsanız Gta 5 hileleri konumuza göz atmak isteyebilirsiniz.

Uygulamalı GTA 5 Hileleri

Dünyanın en popüler bilgisayar ve konsol oyunlarından biri olarak yine çok büyük bir şöhrete sahip olan Grand Theft Auto V, hem online oyun modu hem de story oyun modu sayesinde büyük bir beğeni kazanıyor. Özellikle internet oyunları ile haşır neşir olmayan ve hikaye modları ile oyunları oynamaktan zevk alan kitle bu oyunlarda birçok gizli özellik, taktik, hile ve farklı modlar yer aldığını da henüz bilmiyor. 

Her geçen gün farklı bir ayrıntı daha ortaya çıkan ve daha zevkli hale gelen GTA V oyununda, hem çocuk hem yetişkin herkes kendine göre keyifli bir nokta bulabiliyor. Özellikle oyun içerisinde gerçekleştirebilen bazı hileler ve yapılabilecek bazı taktikler sayesinde çok daha fazla para kazanma daha fazla güç elde etme ve oyunu daha zevkli hale getirme gibi fırsatlar yer alıyor. 

 

GTA 5 Rehberi: Oyun Hileleri

GTA V oyunu sırasında özellikle farklı tuş kombinasyonlarını oluşturmanız vasıtasıyla hem bilgisayarda hem de oyun konsollarında kolaylıkla çeşitli hileleri etkin hale getirebilirsiniz. PC oyuncuları klavyede şifre yazarak bu hileleri etkin hale getirirken, oyun konsollarında ise belirli tuşları sırasıyla kullanarak hileler etkin hale getirilebilir. Bu çerçevede sizler için aşağıdaki listeden PC, PS4 ve Xbox One platformları için yapabileceğiniz tüm hileleri bir araya getirdik.

Envanterinize tüm silahları ekleme

Patlayıcı mermiler elde etme

Daha yavaş hedefleme sağlama

Paraşütü aktif hale getirme

Sarhoş modunu açma

Yenilmezlik modunu açma

Aranma seviyesini 1 yıldız düşürme

Sağlık ve zırhınız tamamlama

Alevli mermileri açma

Arama seviyesini en yüksek noktaya ulaştırma

Toplayıcı yumrukları aktif hale getirme

Süper zıplama özelliğini açma

Hızlı koşma özelliğini açma

Skyfall hilesi

Yüzmeyi hızlandırma

GTA 5 Rehberi: Hava Durumunu Değiştirme Ve İstediğiniz Aracın Yanında Oyuna Başlama

GTA V oyunu içerisinde oyuncular yüzlerce farklı araç ile geniş harita içerisinde dolaşma şansına sahiptir. Hatta bu kapsamda kara, hava ve deniz yollarını kullanarak üç farklı çerçevede farklı araçları kullanma şansınız bulunmaktadır. Oyuncuların birçoğu yolda gördüğü araçları gasp edip devam etmeye çalışırken, aslında özel araçların yanında direkt olarak doğmak ve onları kullanma şansı elde etmek için de bazı hileler yer almaktadır. Bu bağlamda aşağıdaki listede bulunan standart veya özel araç hilelerini kullanarak, istediğiniz aracın yanında hızlı bir şekilde başlangıç yapabilirsiniz. 

Standart araçlar

Comet

Sanchez

Buzzard atak helikopteri

Golf arabası

Limuzin

Rapid GT

PCJ-600 motosiklet

Duster

Planör

BMX bisiklet

Thrustmaster çöp kamyonu

Özel araçlar

Kraken denizaltı

Duke O Death

Dodo deniz uçağı

Hava ve dünya ortamını değiştirme hileleri

Ay ile benzer bir yer çekimi elde etme

Slow motion hareket başlatma

Hava durumunda değişiklik sağlama

Arabaların devamlı kaydıran bir hale gelmesi

GTA 5 Rehberi: Muhteşem Araç Modları

GTA 5 oyununu eğer bilgisayar üzerinde oynarsanız, konsol sürümlerine göre çok farklı bir mod desteği yer almaktadır. Yani konsollara göre PC kullanıcıları çok sınırsız bir imkan elde ederken, Rockstar Games online oyunlarda hilelerin önüne geçebilse de çevrimdışı hikaye modunda birçok farklı mod kolaylıkla denenebilir. Tüm bu modlar bağımsız geliştiriciler tarafından eğlenceli bir şekilde sunulurken, GTA 5'in aslında bulunmayan ancak modlar sayesinde eklenen araçlar görebilirsiniz. 

Muhteşem bir spor araba Lamborghini Aventador

Harley Davidson motosiklet

Thunderbolt 2 savaş uçağı

1970 model Dodge Challenger RT 440 six pack

Bir Star Wars klasiği X-Wing

70'lerden Bir Amerikan arabası Chevrolet Opala Gran Luxury

Futurama’dan Planet Express

Dev araç jantları

Kawasaki Ninja motosiklet

Gerçek bir tank tasarımı

Jurassic Park araçları

1970'lerden Dodge marka bir polis aracı

GTA 5 Rehberi: GTA Redux Modu İle Oyun Grafiklerini Değiştirme

Bazı oyuncular tarafından grafikler halen düşük seviyede görüldüğü için GTA V olumsuz notlar alabiliyor. Özellikle oyunun günümüzde biraz eskimiş olması nedeniyle Redux mod bir hayran yapımı olarak oyunda grafik sıkıntılarını baştan aşağı giderebilir. Redux mod sayesinde oyun içerisinde grafik, tekstur paketi, hava durumu, karakter mekaniği, yüz animasyonları, ışık efektleri ve birçok farklı detayda geliştirme elde edebilirsiniz. Oyunu gayet ileri bir noktaya taşıyan ve Josh Romito tarafından