GTA Vice City’nin RAGE Motorundaki Remaster Yapımcıları Güncellenmiş İlerlemeyle Paylaştı – Çıkışa Kısa Süre Kaldı

GTA Vice City’nin RAGE Motorundaki Remaster Yapımcıları Güncellenmiş İlerlemeyle Paylaştı – Çıkışa Kısa Süre Kaldı

Son günlerde, efsanevi Grand Theft Auto: Vice City oyununu RAGE motoruna taşıyan Rus geliştirme ekibi Revolution, yenilenen remasterin geliştirme süreci hakkında bilgi verdi.

Şu anda, geliştiriciler şehir, araçlar, silahlar, karakterler ve taşıma ve yaya yollarının ayarlanması üzerinde çalışmaları tamamladılar. Henüz bitirilmesi gerekenler:

  • Hikaye görevleri – 70% (+20%*)
  • Oyun düzenlemesi – 88% (+18%)
  • Kat-sahne – 77% (+77%)
  • Radyo – 40%

*Parantez içindeki rakamlar, 19 Şubat tarihinde yayımlanan önceki güncelleme ile karşılaştırıldığında ilerlemeyi göstermektedir.

Görüleceği üzere, geliştiricilerin en büyük ilerlemeyi kat sahnelerinin oluşturulması konusunda gerçekleştirdiği belirtilmektedir – bunun temel nedeni yetenekli geliştirici Andrey Petrov AndrewMulti‘nun ekibe katılması ve RAGE motoruna orijinal hikaye kat sahnelerini başarıyla entegre etmeleridir.

Ayrıca, geliştiriciler remasterın gereksinimlerinin, GTA IV’ün orijinal gereksinimlerine uygun olacağını belirttiler. GTA IV sistem gereksinimleri:

Minimum

  • CPU: 1.8 GHz hızında Intel Core 2 Duo / 2.4 GHz hızında AMD Athlon X2 64
  • GPU: 256 MB video belleğine sahip NVIDIA GeForce 7900 / AMD Radeon X1900
  • RAM: 1 GB (XP) / 2 GB (Vista)

Tavsiye Edilen

  • CPU: 2.4 GHz hızında Intel Core 2 Quad veya 2.1 GHz hızında AMD Phenom X3;
  • GPU: 512 MB video belleğine sahip NVIDIA GeForce 8600 / AMD Radeon HD 3870
  • RAM: 3 GB

Dolayısıyla, remasterın modern herhangi bir PC’de mükemmel çalışması bekleniyor.

GTA IV motorundan RAGE motoruna oyunun taşınması, oyuna çığır açan yenilikler getirecek: kaplama sistemi, Euphoria’dan gelen yenilikçi animasyonlar, gelişmiş araç hasarı fizikleri, geliştirilmiş aydınlatma, yansımalarla kaliteli su ve son GTA neslinde ortaya çıkan diğer özellikler.

Birçok model ve dokunun orijinal halde taşınmasına rağmen, oyuncuların endişelenmesine gerek yok. Son GTA için model ve doku iyileştirme modlarının çok fazla olması göz önüne alındığında, ileride başka mod yapımcıları bunları iyileştirebilir veya Revolution ekibi bunu yapabilir – şu anda önemli olan remasterın tam anlamıyla oyunu yeni motora aktarabilmesidir, bu da Vice City hayranlarına Take-Two tarafından Definitive Edition olarak bekledikleri yepyeni duyguları yaşatacaktır.