Hackers Epic Games’i hackleyip kullanıcı verilerini ve şifrelerini çaldıklarını iddia ediyorlar

Hackers Epic Games’i hackleyip kullanıcı verilerini ve şifrelerini çaldıklarını iddia ediyorlar

İnternet dolandırıcıları ve diğer suçlular basit oyuncular ve geliştiricilerden geri kalmıyor. Oyun endüstrisi hala geçen yılın sonlarında Insomniac Games stüdyosunun büyük çaplı hacklenmesinden toparlanamadı, bu da Marvel’s Spider-Man 2’nin oynanamayan sürümleri de dahil olmak üzere terabaytlarca verinin çevrimiçi ortaya çıkmasına neden oldu. şu anki durumda, Wolverine Marvel’in alfa sürümü. Şimdi Epic Games şirketi ile hackerlar karşı karşıya. Görünüşe göre sızıntı miktar olarak daha küçük olsa da, yine de çok acı verici.

Mogilevich adıyla bilinen hacker grubu, Epic Games sunucularına başarılı bir saldırı düzenlediklerini ve bu gece sonuçlandıklarını duyurdu. Suçluların açıklamasına göre, baskınları başarılı oldu. Saldırının sonucunda, şirketin 189 GB değerli iç bilgisine erişti. Sunucu kodları, Epic Games projeleri ve kullanıcıların ödeme bilgileri dahil olmak üzere, e-posta adresleri ve şifreler de tehlikeye girebilirdi.

Hackerların iddialarının ne kadar doğru olduğu kontrol edilemez. Mogilevich grubu, hacklerinin kanıtını sunmadı, sadece elde ettikleri tüm bilgileri satışa sunduklarını belirtti. Epic Games henüz sızıntı hakkında yorum yapmadı, ancak zaten hackerların taleplerine razı olmayacaklarını çoktan açıkça belirttiler.

Güvenlik ağ analistleri, hackerların geliştiricilere yeni saldırılarının açıkça düşünce kapasitesi olmayan insanlar olduğunu belirtti. Bu iddiayla birçok kullanıcı sosyal medyada aynı fikirde. Geçmiş gösteriyor ki herhangi bir oyun şirketi şimdiye kadar hackerlara para ödemedi ve hatta hacklerinin sonuçlarını yayınladıktan sonra bile bundan belirgin bir fayda elde etmediler.