Half-Life 2, Left 4 Dead yazarı Chet Faliszek Valve’den ayrıldı.

Half-Life 2, Left 4 Dead yazarı Chet Faliszek Valve’den ayrıldı.

Half-Life: İkinci ve Birinci Bölüm, Portal ve Portal 2, Left 4 Dead, L4D2, CS: GO ve Dota 2′ de parmağı olan Chet Faliszek artık Valve ile birlikte olmadığını onayladı. Faliszek’in ayrılışı, Şubat ayında ayrılan Eski Adam Murray kahramanı Erik Wolpaw’tan birkaç ay sonra ve Ocak 2016’da vedalaşıp Marc Laidlaw’dan bir yıldan biraz fazla bir süre sonra geldi.

Faliszek, “Hiçbir şey heyecan verici ya da drama dolu değildi” dedi. “Orada 12 yıl çalıştım, bir sürü harika oyun ve bazı şaşırtıcı donanımlar götürdüm ve işleri değiştirmek istedim, gelecekte neler olacağına dair bir haber yok, bunun ne zaman olacağını size bildireceğim.”diye de ekledi.

Faliszek, yıllar geçtikçe çok etkili bir oyun yazarı oldu, ancak son zamanlarda Valve’nin en görünür VR misyonerlerinden biri haline geldi, konferanslara katıldı ve geliştiricilere ve tüketicilere hikaye anlatıcı bir araç olarak teknolojinin potansiyeli hakkında ilgi duydu.

Geçen yıl DevGAMM Konferansı’ndaki bir sunumda geçen yaz yayınlanan Ham Veri’nin “çıktığında bir numarada satılan oyun” olduğuna da dikkat çekti. “Çoğu zaman VR’de gelecekten bahsediyoruz, daha sonra gelen bir şey” dedi.