Halo Co-Creator Tarafından Kurulan V1 Interactive, Studio Kapandığını Duyurdu

Halo Co-Creator Tarafından Kurulan V1 Interactive, Studio Kapandığını Duyurdu

V1 Interactive kapandığını duyurdu. Stüdyo, Halo'nun ortak geliştiricisi Marcus Lehto ve SOCOM'un ortak geliştiricisi Michael Gutmann tarafından 2016 yılında kuruldu. Ekip, 2020 yılının Haziran ayında ilk projeleri olan Disintegration'ı yayınladı. Oyun her ne kadar erken önizlemelerde umut vaad ederken, bitmiş hali ekibin umutlarını yıktı ve geliştirici, çok oyunculu sunucuları piyasaya sürdükten sadece aylar sonra kapandı.

Haber geçtiğimiz gün stüdyonun resmi Twitter hesabı üzerinden açıklandı. Tweet, “V1 Interactive'in resmi olarak kapandığını size bildirmekten üzüntü duyuyoruz,” dedi. “V1'deki geçmiş ve şimdiki tüm yetenekli kişilere, son 5 yılı harika bir hale getirmeye yardımcı olan herkese teşekkür etmek istiyoruz. Ve bizi destekleyen harika topluluğa yürekten teşekkür ediyoruz.”

 

Lehto'nun (şirketin başkanı ve Disintegration'ın oyun direktörü) bir takip tweetinde, bu duyurunun ardından çalışanların karşılaştıkları durum hakkında bir güncelleme yaptı. Lehto tweet'te “V1'de önceliğimiz çalışanlarımızın refahı olmuştur” dedi. “Onlarla aylardır işlerin durumu hakkında şeffaf davrandık ve bu kararı şimdi veriyoruz, bu nedenle stüdyomuz tarafından desteklenirken yeni işler aramak için hala bol zamanları var.” dedi.

 

Çeşitli oyun stüdyolarının kapandıklarını görmek her zaman üzücü olmuştur, özellikle de biri V1 Interactive kadar söz verildiğinde, ancak liderlik ekibinin çalışanlarına mümkün olduğunda fazla zaman tanımak için stüdyonun durumu hakkında açık olduğunu bilmek güzel.