Halo Infinite İle İlgili Yeni Detaylar Açıklandı

Halo Infinite İle İlgili Yeni Detaylar Açıklandı

Halo Infinite ne tür bir oyun? Bu tam olarak net değil ancak Microsoft şirketinden Joseph Staten bu soruya kendi cevabını verdi.

Bir blog gönderisinda Staten, geçen sonbaharda Halo Infinite ekibine katıldığında bu soruyu sorduğunu belirtti.

Staten'a göre Halo Infinite, oyunculara Halo serisinde her zamankinden daha fazla özgürlük sağlayan bir oyun olduğunu belirtti. Staten, bunun tam olarak bir açık dünya oyunu olmadığını, bunun yerine oyuncuların kendilerini güçlü hissetmelerini sağlamak ve onlara keşfetme özgürlüğü vermek için tasarlanmış br “sandbox shooter” olduğunu söyledi.

“Infinite'ın dünyası inanılmaz derecede büyük ve geniş savaş alanları birbirine sorunsuz bir şekilde bağlanıyor. Manzaraları sizi altın yol hikayesi görevlerinden uzaklaşmaya ikna eden maceralarla dolu,” dedi. “Uzaktan bakıldığında, açık dünya oyunu geliştiriyormuşuz gibi görünebilir, ancak aslında durum hiçte böyle değil. Bir Halo oyunu yapıyoruz; amacımızın sizi dünyanın en güçlü karakteri gibi hissettirmek olduğu bir bilim kurgu savaş simülasyonu geliştiriyoruz.

Staten, Halo Infinite'in işçiliği veya avlanma mekaniğine sahip bir RPG olmadığını, ancak oyunculara olabilecekleri en iyi süper asker olma özgürlüğünü hissettirmeyi amaçladığını söyledi.

“Bu ay yayınlanan ekran görüntülerine biraz daha yakından bakarsanız, vahşi yaşamın anlık görüntülerini göreceksiniz. Ancak Halo Infinite'in kampanyasında bir yaratma sistemi yok ve hayvanları avlamak ve derilerini yüzmek için zaman harcamayacaksınız. 

Staten, Halo Infinite'in geniş oyun alanlarında stratejik oynanışı vurgulayacağını söyledi.

“Halo Infinite'ı, Spartalı süper askerlerin en iyi yaptığı şeyi yapmak için hiç olmadığı kadar özgür olabilmeniz için tasarladık: bir savaş alanını araştırın, saldırınızı planlayın, düşmanla mücadele edin, kum havuzunun yolunuza çıkardığı sürprizlerle başa çıkın ve ardından bir sonraki savaş için yeniden silahlanın “dedi.

Bu, temelde Halo için her zaman böyleydi, ancak Halo Infinite ile farklı olan, oyuncuların savaş taktiklerini nasıl planladıkları konusunda daha da fazla özgürlüğe sahip olmalarıdır. Staten, “Dünyadaki yolunuzu seçmek için her zamankinden daha fazla özgürlüğe sahipsiniz,” dedi. “Gizli bir mağara sistemini iyi korunan bir kaleye doğru takip edin, Warthog'unuzu sis dolu bir dağ geçidinden geçirin, bir Banshee yakalayın ve bir yıldız boşluğu boyunca yüzen bir halka parçasına uçun. 

Özetlemek gerekirse Staten, Halo Infinite'ı şöyle tanımlıyor:

 Şimdiye kadarki en açık ve macera dolu Halo oyunu. Bu, 20 yıl önce hayalini kurduğumuz Halo oyunu.

Halo Infinite, Xbox One, Xbox Series X | S ve PC için Sonbahar 2021'de piyasaya sürülecek ve Game Pass ile birlikte sunulacak. Çok oyunculu öğe oynaması tamamen ücretsiz olacak.