Halo Oyunları Bu Yılın Sonunda Steam Aracılığıyla PC’ye Geliyor

Halo Oyunları Bu Yılın Sonunda Steam Aracılığıyla PC’ye Geliyor

Halo oyun serisi sonunda PC’lere geliyor.

Salı günü, oyunların geliştiricisi 343 Industries, Halo: The Master Chief Collection’ın Windows’a Microsoft Mağazası ve Steam üzerinden geldiğini duyurdu.

Oyunlar bu yılın sonlarında birer birer düşmeye başlayacak, böylece geliştirme ekipleri her ünvanı PC’ye sadık bir şekilde aktarabilir ve oyuncuların hemen keyfini çıkarmaya başlamasını sağlayabilir.

 

343 Industries duyurusuna göre, 

“Mevcut planımız bu yolculuğun Halo’nun lansmanı ile başlamasıdır: Reach – usta şefin destanının kurgusal başlangıcı – sonradan kalan kronolojik sırayla takip edilen başlıklar ile”

343 Industries’in topluluk direktörü Brian Jarrard’a göre, oyunlar aynı zamanda basit bir PC portundan daha fazlası olacak. Microsoft’un Inside Xbox şovunda 

“Modern bir PC ünitesinde bulmayı beklediğiniz (olup) olabilecek bütün özellikler, ekibin gerçekten yapması gereken şey bu” 

dedi.

Sonuç olarak, 343 Industries , tüm Halo başlıklarını fare ve klavye kontrolleriyle mükemmel bir şekilde uyumlu hale getirmeye ve çoklu ekran çözünürlüklerini ve farklı kare hızlarını desteklemelerini sağlamaya odaklanmıştır. 343 Industries duyuruya göre, “Ve evet, Xbox gamepad’leri ve diğer PC denetleyicileri için destek sağlanacak” dedi.


Halo oyunları ilk olarak 2001’de ilk oyun olan Halo: Combat Evolved’den başlayarak Xbox’a özel unvanlar olarak lanse edildi. Orijinal oyunlar daha sonra 2014’te Xbox One için piyasaya sürülen yeni bir Master Koleksiyonunda derlendi.

Ne yazık ki, fiyatlandırma hakkında ve oyunların tam olarak ne zaman sunulacağına dair hiçbir bilgi yok. Geliştirici ayrıca, serideki bir oyunun diğerinden farklı PC özelliklerine sahip olabileceği konusunda uyardı. Bu arada, 343 Industries, geliştiricinin web sitesi aracılığıyla toplumu yaklaşan koleksiyonla ilgili döngüde tutmayı planlıyor.

 

Halo: Master Chief Collection şu anda Xbox One’da 69,40 TL karşılığında satılıyor. Başlangıçta sadece ilk dört Halo oyunu içeriyordu. Ancak Salı günü, 343 Industries , Halo: Reach’i Xbox One koleksiyonuna indirilebilir içerik olarak getirdiğini açıkladı.

Geliştirici “Halo: Reach’in çok oyunculu içeriği (Forge ve Theatre’ı içeren) MCC’ye sahip olan herkes için otomatik olarak eklenecek, Halo: Reach’in Kampanyası ve Silahlı Çatışma deneyimleri birinci sınıf bir dijital eklenti olarak birlikte sunulacak.” Dedi. “Xbox Game Pass aboneleri, Halo’nun tamamına erişim hakkına sahip olacak: Aboneliklerinin bir parçası olarak MCC’ye ulaşın.”