Halo: The Master Chief Collection 60Hz Güncellemesi

Halo: The Master Chief Collection 60Hz Güncellemesi

Halo 2, Halo 2 Anniversary, Halo 3 ve Halo için yeni güncelleme şimdi “ağ paketlerinin sunucu tarafından gönderilme hızını yükseltiyor”. Ek olarak, her bir paketin alabileceği veri miktarı artışıyla birlikte. Bunun anlamı, her oyunun şimdi daha sorunsuz ve güvenilir bir şekilde çalışması gerektiğidir. Özellikle Halo 3 için istemciler daha önce saniyede 15 paket gönderirken, sunucu saniyede 30 gönderiyordu. Ancak güncelleme ile sunucular ve istemciler artık saniyede 60 paket gönderiyorlar. Bu 60FPS kare hızıyla aynı seviye.

İşte Microsoft’tan Dana, Jerpbak değişikliklerini şöyle özetledi:

Jerpbak

“Ağ paketlerinin sunucu tarafından Halo 2, Halo 3, Halo 4 ve Halo 2A’da gönderilme oranını yükselttik. Her bir paketin ne kadar veri içerebileceğini de sınırladık.”  dedi. 

“Bu, iki ayaklıların konumu, nereye nişanlandıkları, hangi mermileri ateşledikleri vb. ile ilgili verileri içerir. Sunucu, bir paket içinde bulunan verilerin maksimum boyutuna ulaşana kadar hangi içeriğe sahip olduğunu önceliklendirir. Sunucudan belirli bir tür bilgi aldığında (gecikme veya önceliklendirme nedeniyle), müşteri bu bilginin ne alması gerektiğine dair öngörüde bulunacağını tahmin ediyor. Daha sonra yeni veri alma konusundaki tahminlerini düzeltir. “

Bir bipedin konumunun yerel olarak tahmin edildiği ve daha sonra sunucu tarafından düzeltildiği “bu, rubber-banding durumlarına neden olabilir.” İzin verilen paketlerin boyutlarını ve sıklıklarını artırarak, bu boşlukları önemli ölçüde azalttık. ve sunucudan daha sık ve daha eksiksiz güncellemeler nedeniyle düzeltme yapılması Halo 3’te, istemciler sunucuya saniyede 15 paket gönderirken, sunucu tüm istemcilere saniyede 30 paket gönderirdi. Saniyede 60 pakette ağ bağlantısı, kare hızıyla aynı hizada. “

Paketlerin gönderilme hızı ağ ortamınıza bağlı olduğundan, hala biraz rubber-banding yaşayabilirsiniz. Ancak genel olarak, Jerpbak, “artan gönderme oranlarının genel olarak daha yumuşak bir çevrimiçi deneyime yol açması gerektiğini” belirtti. Bu gelişme, özel sunucuları ve eşler arası eşleşmelerdeki sunucuları etkiliyor. “

Jerpbak, Microsoft’un “kapsamlı” internet ve dış testler yürüttüğünü ve Microsoft’un değişikliklerin olumlu bir etkisi olacağı sonucuna vardığını söyledi.

Bu blog yazısında ağ değişiklikleriyle ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yeni MCC güncellemesi, Halo Wars 2’den Yapyap The Destroyer etrafında makyaj temasıyla da geliyor. Açılış ekranının ve ana menünün, Yapyap temalı bir devralma aldığını hemen fark edeceksiniz. Social Matchmaking’de; yeterince oynarsanız bir Yapyap isim plakası ve daha fazlasını kazanabilirsiniz.

Başka bir büyük güncelleme maçın yanı sıra, çok oyunculu ekranları yüklemek artık harita adı, birincil başlangıç silahı, zaman sınırı, kazanma puanı, oturumunuzdaki kişilerin Gamertag’ları, veri merkezini barındıran sunucu da dahil olmak üzere oyun türü ve açıklaması ile diğer faydalı ipuçları ve püf noktaları gibi çok daha fazla ayrıntı gösteriyor.

Kampanya için, yeni yükleme ekranları şimdi diğerlerinin yanı sıra görev adını, zorluğunu ve açtığınız Skulls’ları görüntüler.

Yenilikler hakkında detaylı bilgi almak için bu Halo Waypoint makalesini okuyabilirsiniz.

Öte yandan, Halo: Master Chief Collection PC’ye geliyor ve piyasaya sürülme süreci Halo için bir beta testi ile başlıyor: Bu ayın ilerleyen saatlerinde ulaşılabilecek.