Hans Zimmer kariyerini bitirmeyi planlamıyor – Besteci müziği yazmadan hayal bile edemiyor

Hans Zimmer kariyerini bitirmeyi planlamıyor – Besteci müziği yazmadan hayal bile edemiyor

Ünlü müzik bestecisi Hans Zimmer, 2 kez Oscar ve 4 kez Grammy ödülü sahibi, Aslan Kral, Kara Şövalye, Yıldızlararası, Gladyatör, Dune ve diğer birçok film için müzik bestelemiştir. Ayrıca Crysis 2, Call of Duty: Modern Warfare 2, Beyond: Two Souls gibi oyunlar için de beste yapmıştır. IndieWire yayınına verdiği röportajda gelecekteki planlarını paylaştı.

Besteciye, 40 yılı aşkın kariyeri göz önüne alındığında emekli olmayı düşünüp düşünmediği soruldu:

“Benimle dalga mı geçiyorsun? Tüm hayatım boyunca müzik yazdım. Neden bunu yapmayı bırakmalıyım? Neden bir şeyler icat etmeyi bırakmalıyım?” – besteci açıkladı

Zimmer, işinin çok yoğun olduğunu ancak hala müziği kesinlikle sevdiğini ve hayatını müzik yapmadan düşünemediğini belirtti. Proje için bestelemesi gereken bir parça olduğunda bazen birkaç hafta boyunca ne yazacağını bilemediğini ancak gerçekten uygun bir şey bulana kadar uğraştığını paylaştı. Ancak yine de işini seviyor ve vazgeçmeyi düşünmüyor.

Muhtemelen Hans Zimmer‘dan daha birçok harika müzik gelecek. Şu anda bestecinin en son çalışması Dune 2 filmi için bestelediği müzik oldu.