Harry Potter AR Oyunu Geliyor

Harry Potter AR Oyunu Geliyor

Niantic’in artırılmış gerçeklik oyunu Pokémon Go’un başarısını abartmak zor değil. Bu nedenle hit oyunların halefi konumunda olmak isteyen şirket büyük bir haber ilan etti. Niantic Labs çok sevilen bir nitelik için bir kez daha çalışacak. Ancak bu sefer, bu Harry Potter. Harry Potter: Wizards Unite, Warner Brothers Interactive ve Portkey Games ile işbirliği içinde 2018’de piyasaya çıkacak.

Oyun hakkındaki ayrıntılar çok az, bu nedenle oyunun ne tür bir mekanizmayı içereceği ya da mekaniğinin ne olacağı belli değil. TechCrunch’a göre, oyun Niantic Labs’tan önceki bir çaba olan Ingress’den ödünç alınıyor. 

Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite

Oyuncular, fiziksel güçlerini toplamak ve yerlerini (muhtemelen Pokémon Go‘un spor sistemine benzer şekilde) savunmak için fiziksel dünyalarına geçecektir. Oyunun mekaniği ne olursa olsun, Harry Potter serisinin son derece geniş bir hayran kitlesinden dolayı bu oyuna çok fazla ilgi olacağı söylenebilir. 

Ne yazık ki, oyun ne zaman geleceğine dair herhangi bir ayrıntı yok. Beklendiği gibi Niantic, oyunun oyuncularının Harry Potter evrenini genişletilmiş gerçeklikle yöneteceğini söylüyor: “Oyuncular efsanevi canavarları keşfetmek ve savaşmak için büyüleri öğrenecek, gerçek dünya mahallelerini ve şehirlerini keşfedecek ve güçlü düşmanları bastırmak için diğerleriyle bir araya gelecek.”

Kaynak: 1