Harry Potter: Wizards Unite’te Nasıl Daha Fazla Spell Energy Elde Edersiniz?

Harry Potter: Wizards Unite’te Nasıl Daha Fazla Spell Energy Elde Edersiniz?

Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite

Yeni yayınlanan Harry Potter: Wizards Unite ABD ve İngiltere’de IOS ve Android’e geldi. Eğer çok oynarsanız, yakında kendinizi Spell Energy’ye ihtiyaç duyarken bulacaksınız ve şu soruyu soracaksınız: Tükendiğinde nasıl daha fazla enerji elde ederim?

Wizards Unite, geliştirici Niantic’in bir önceki artırılmış gerçeklik oyunu olan Pokemon Go’ya çok benziyor. İkisinin de temelinde yatan “gerçek dünyada dışarı çıkmak, sanal şeyler yakalamak” Aynı mekanik kullanılıyor. Pokemon Go, Pokemon’u yakalamaya çalışmak için toplamanız gereken Poke Ball’ların olduğu yerlerde, Wizards Unite yukarıda belirtilen Spell Energy’e dayanan oyuncular bulur. Spell Energy’nin tükenmesi, büyücü dünyasının hayallerini hızlıca yavaşlatır.

Tabii ki, her zaman daha fazla Spell Energy alabilirsiniz. Ancak terimin kendisi biraz yanıltıcıdır. Mobil oyunların çoğunda, “enerji” oyunu her oynadığınızda harcadığınız bir kaynaktır. Belirli bir süre geçmesini ve enerjinizin “yeniden şarj olmasını” bekleyene kadar ne kadar oynayabileceğinizi sınırlar. Bu bekleme süresini hızlandırmak için oyunda para harcamanızı sağlamanın bir taktiği, böylece daha fazla oynayabilirsiniz. Ancak Wizards Unite’te, Spell Energy zaman içinde elde edeceğiniz bir şey değildir. Yine Pokemon Go’daki Poke Ball’lar gibi dışarı çıkıp bulmanız gereken bir şeydir.

Daha Fazla Spell Energy Nasıl Elde Edilir?

Tıpkı Pokemon Go’da (Poke Ball’lar) olduğu gibi, daha fazla Spell Energy almak için gerçek dünyadaki fiziksel yerleri ziyaret etmeniz gerekiyor. Wizards Unite, oynamak için dünyada dolaşmanızı teşvik eden bir oyundur ve fiziksel olarak belirli yerlere gitmek oyunun bir parçasıdır. Daha fazla Spell Energy almak için iki tür yeri ziyaret edebilirsiniz: Inn‘leri  ve Greenhouse‘ları. İkisi arasından Spell Energy’i şarj etmek için en güvenilir yer Inn’dir.

Wizards Unite, haritasını oluşturmak için gerçek yaşamdaki konum verilerini kullanır; bu nedenle Inn, Greenhouse ve Fortress diye adlandırılan diğer yerler genellikle bölgenizdeki gerçek yerlere yerleştirilir. Bir postane ya da bir okul ya da iyi bilinen bir grafiti gibi dikkat çeken başka bir şey olabilir. Bir Inn ile etkileşime geçmek için oldukça yakın olmanız gerekir; alanın içindeyken Wizards Unite’daki harita ekranınızda büyüyecek. Girmek için Inn’e dokunun.

İçeride, Inn‘de “yemek yemek” için ekranın altındaki (bir Poke Stop’u döndürmek gibi) çizgiyi takip edin. Ekranda beliren beş öğünden birini rastgele alacaksınız. Hangi yemeği yediğinize bağlı olarak, Spell Energy’de (bazen sadece bir veya iki puan, bazen daha fazlası) alırsınız. Stoklarınızı Spell Energy ile doldurmanın en iyi yolu yürüyüşe çıktığınızda birden fazla Inn’e gitmek. Aynı Inn’i tekrar tekrar ziyaret edebilirsiniz fakat Inn’in yemekleri arasında beş dakika beklemeniz gerekir.

Greenhouse‘lar, Inn’lere benzemektedir ve bazen Spell Energy‘de sağlar ancak daha küçük miktarlardadır. Bu konumlarla etkileşime girdiğiniz için aldığınız ödüller temel olarak iksir hazırlama malzemeleridir. Bir Greenhouse’a girdiğinizde, Wizards Unite size üç saksı bitkisi sunacak ve içeride ne tür Herbology ödüllerinin beklediğini görmek için birini seçeceksiniz. Alacağınız şeylerin çoğu malzemelerdir ancak bazen birkaç Spell Energy puanı da alabilirsiniz. Bir Inn’i ziyaret etmek kadar iyi olmasada karşınıza çıktığı zaman Greenhouse’lar girmeye değer.

Spell Energy’nizi sürdürmek, Inns’i sık sık ziyaret etmek anlamına gelir. Bundan dolayı bölgenizde nerede olduklarını not ettiğinizden emin olun. En iyisi sizi birkaç Inn’in yanından geçirecek bir yürüyüş rotası bulmanızdır. Böylece sürekli Spell Energy’nizi stoklayabilir, yeni İzler arayabilirsiniz.