Hasbro, Larian Studios ile tekrar çalışmak istiyor

Hasbro, Larian Studios ile tekrar çalışmak istiyor

Bugün, Gamefile portalında Hasbro şirketinin başkan yardımcısı Eugene Evans ile yapılan bir röportaj gerçekleşti ve şirketin gelecek planlarını paylaştı.

Evans’a göre, şu anda Hasbro ve ortakları tarafından geliştirilen yaklaşık 40 video oyunu bulunmakta – şirket, video oyunlarında büyük başarılar elde etmeyi planlıyor. Şu anda Hasbro, oyun endüstrisine aktif yatırım yapmakta ve farklı türlerde ve platformlarında ilginç oyunlar üzerinde çalışabilecek uygun ortaklar aramakta.

Baldur’s Gate 3, Hasbro’nun ortağı Larian Studios tarafından oluşturulan ve geçen yıl PC ve oyun konsolları için en popüler, başarılı ve yüksek puan alan oyunlardan biri haline geldi. Evans, umuyor ki şirketler birlikte yeni bir proje üzerinde çalışma fırsatı bulacak ve başarılı işbirliklerine devam edecekler. Daha önce, Hasbro’nun oyun satışlarından yaklaşık 90 milyon dolarlık gelir elde ettiği biliniyordu.

Şu anda şirketler arasındaki gelecekteki işbirliğinin nasıl olacağı henüz bilinmemekte, ancak Hasbro ve Larian Studios’un inanılmaz başarılı Baldur’s Gate 3 oyununa devam etmek istemeyecekleri pek olasılık dahilinde değil.