Hasbro, Larian’ı “inanılmaz ortak” olarak adlandırdı, stüdyonun Baldur’s Gate 4 yapmayacağını doğruladıktan sonra

Hasbro, Larian’ı “inanılmaz ortak” olarak adlandırdı, stüdyonun Baldur’s Gate 4 yapmayacağını doğruladıktan sonra

Larian Studios resmi olarak Baldur’s Gate üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Şirketin yöneticisi Swen Vincke, stüdyonun DLC yayınlama planlarından vazgeçtiğini ve Baldur’s Gate 4 yapmayacağını GDC’de duyurdu. IGN’e gönderilen açıklamada, Hasbro temsilcisi Larian’ı “inanılmaz bir ortak” olarak nitelendirdi, ancak bundan sonrası hakkında bilgi vermedi.

Larian, inanılmaz bir ortak oldu ve birlikte Baldur’s Gate 3’ün başarısından gurur duyuyoruz. D&D oyunlarına olan bağlılığımızı, Hasbro stüdyoları ve lisanslı ortaklarımız ağı ile hayata geçirilen muhteşem oyunlarla devam ettireceğiz. Dünya genelinde kapsamlı oyuncak ve oyun bağlantılarımız ile eşsiz bir oyun arşivine sahibiz.

Hasbro, Larian’ın devralması sonrası Baldur’s Gate’in geleceği hakkındaki IGN sorusuna yanıt vermedi ve Wizards of the Coast’un lisansı yeni bir geliştiriciye devretmeyi düşünüp düşünmediğini açıklamadı. Baldur’s Gate 3, Hasbro için yaklaşık 90 milyon dolar kazandırdı; bu, şirketin genel sorunları göz önüne alındığında etkileyici bir miktar olsa da, gelirleri %15 azalarak 2023 yılında 1,5 milyar dolar zarar etti.

Geçtiğimiz yıl Wizards of the Coast, farklı stüdyolarda geliştirilen Jabberwocky adlı iç projenin de dahil olduğu beş Dungeons & Dragons oyununu iptal ettiğini doğruladı. Starbreeze şu anda Unreal Engine 5 motorunda Project Baxter adı altında bir D&D oyunu üzerinde çalışıyor ve bu oyunun 2026 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ayrıca Wizards of the Coast, Dungeons & Dragons’ın 50. yıl dönümü için planlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı.