Hasbro Lideri, Baldur’s Gate 3’ün “D&D için harika oyunlara gerçekten ihtiyaç duyduğumuzu kanıtladığını” söyledi.

Hasbro Lideri, Baldur’s Gate 3’ün “D&D için harika oyunlara gerçekten ihtiyaç duyduğumuzu kanıtladığını” söyledi.

Uzun zamandır Wizards of the Coast’un sahibi olan Hasbro, Dungeons & Dragons’ı yaratan şirket, video oyunları alanında büyük planlar yapıyor ve Baldur’s Gate 3’ün büyük başarısı şirkete, dünyanın daha fazla D&D dijital uyarlaması istediğini kanıtladı.

“Baldur’s Gate tepkisinden çok etkilendik,” dedi Hasbro’nun oyun stüdyoları başkanı Dan Ayoub Game Developers Conference’daki röportajında. “Bu bize insanların gerçekten harika D&D oyunları istediğini kanıtladı. Şüphesiz bu üzerinde çalışıyoruz,”

Bir zamanlar D&D video oyun dünyasında önemli bir alandı ve sayısız dijital rol yapma oyunu ve daha çok aksiyon odaklı yan oyunlar yarattı. Neverwinter gibi sürekli oyunlar dışında, Baldur’s Gate 3’ün piyasaya sürülmesinden önceki yıllarda, bu tür yayınlar neredeyse tükenmişti, hatta D&D kendisi büyük bir canlanma yaşıyorken. 2021’deki Dark Alliance’ın yeniden canlanması dikkate değer bir istisna oldu, ancak orta derecede bir başlangıcın ve kötü eleştirilerin ardından başarısız oldu.

Ayoub, Baldur’s Gate 3’ün başarısının üç şeyi gösterdiğine inanıyor. İlk olarak, “kaliteli bir D&D oyunu kendi kitlesini bulacaktır.” İkincisi, başarılı bir video oyunu daha fazla oyuncuyu masaüstü dünyasına çekebilir. Ve en önemlisi, “her şeyi doğru yapmak için zaman ayırmak önemlidir.” Larian, bu oyundaki çok dikkatlidir ve kararlıdır. Uzun bir geliştirme döngümüz olacak ve her şeyi doğru yapmak için ihtiyacımız olan süreyi harcayacağız.” Şimdi Hasbro’nun kendi oyun geliştirme stüdyolarını oluştururken, Ayoub, “iç oyunlar için benzer bir yaklaşım kullanıyoruz,” dedi ve “şu anda AAA stüdyolarımızdan çıkan oyunların büyük başarı elde edeceğinden emin olmalıyız.”

Şu anda Ayoub’un dediğine göre, “Montreal stüdyomuz çok ama çok harika bir D&D oyunu üzerinde çalışıyor. Bunu umarım yakında daha fazla anlatabiliriz.” Bunun yanı sıra GI Joe Snake Eyes oyunu da var, burada Batman: Arkham oyunlarından eski liderlik rolünü üstlenen Atomic Arcade ve orijinal Mass Effect oyununun geliştiricilerinin de katıldığı Archetype Entertainment tarafından geliştirilen yeni bir bilim kurgu oyunu Exodus bulunmaktadır.

“Gerçekten amaçlı ve belirli bir tür oyunlarla uyumlu olacak stüdyoları yaratma konusunda çok dikkatli davrandık,” diyor Ayoub.