Hayranlar, “Gothic” yapımının koleksiyon versiyonunu eleştirdi.

Hayranlar, “Gothic” yapımının koleksiyon versiyonunu eleştirdi.

THQ Nordic şirketi, “Gothic” remake’inin sınırlı sayıda basımını tanıttı ve ön siparişleri almaya başladı. Oyuncular, fiyat ve koleksiyonun içeriği nedeniyle geliştiricileri eleştirmektedir.

Paketin fiyatı 200 euro oldu – içinde soundtrack, Uyuyan Maskesi duvar maskesi, doğal deri kapaklı not defteri ve bilezik bulunmaktadır. Basım fragmanının altındaki yorumlarda şu anda 1600’den fazla beğenmeme ve 800 beğeni bulunmaktadır.

YouTube kullanıcısı“Unutmayın. Ön sipariş vermeyin! Daha önce sipariş verdiyseniz, iptal etmek için hala zamanınız var.”

Koleksiyonun tartışmaları aynı zamanda oyundaki resmi Discord kanalında da devam etmektedir. Orada, geliştiricilere, şirketin 2023 yılında yaptığı anketi hatırlatarak eleştirilerde bulunuldu. O zamanlar, geliştiriciler koleksiyoncu baskısında ne istediklerini öğrenmek istemişlerdi. Sonuçta, anket herhangi bir şeye etki etmedi.

Oyuncular, çoğu özel baskıda görülen sanat kitabının eksikliğinden rahatsızdı. Ayrıca seri hayranları, not defterinin ve bileziğin oyundaki dünya ile hiçbir bağlantısının olmadığını, sadece logoların farklı olduğunu belirttiler. Kullanıcılar, hediyelerin Dağ Vadisi’nden eşyalar gibi görünmesini istiyor ve hatta daha iyisi, Dağ Vadisi haritasının iyi kalitede olmasını istiyorlar.

“Ciddi misiniz? Remake hakkında hiçbir şey bilmiyoruz ve siz sınırlı sayıda basım fragmanını mı yayınlıyorsunuz?”YouTube kullanıcısı

“Kim defteri koleksiyon baskısına koyuyor? Nerede sanat kitabı, nerede harita? Gerçekten, defter mi?”YouTube kullanıcısı

“200 euroya müzik biraz daha iyi olabilirdi”Discord kullanıcısı

Koleksiyon baskısından hiçbir şikayet almayan tek öğe, Uyuyan Maskesi’dir. Ancak hayranlar, benzer bir ürünü internette 30 euro’ya buldular.

Gothic’in remake’inin 2025 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Geliştiriciler, sınırlı sayıda basımda herhangi bir değişiklik yapacaklar mı – bilinmiyor.