Hayranlar, Starfield’ın The Elder Scrolls 6 etrafındaki tüm heyecanı ve beklentileri mahvettiğine inanıyor.

Hayranlar, Starfield’ın The Elder Scrolls 6 etrafındaki tüm heyecanı ve beklentileri mahvettiğine inanıyor.

Bethesda Game Studios şu anda 2018’de duyurulan uzun zamandır beklenen Skyrim’in devamı üzerinde çalışıyor. Oyun şu anda sadece erken geliştirme aşamasında olsalar da hayranlar endişelenmeye başladı.

The Elder Scrolls 6’nın çıkışına daha yıllar olsa da, franchise hayranları Starfield’in kalitesinden endişe duyuyor. Birçok insan bu oyunu birçok parametre açısından eskimiş buluyor ve bu da Elder Scrolls’ün gelecek bölümü için kötü bir örnek oluşturuyor.

Son zamanlarda Reddit’te çıkan birçok hayran, Starfield’in çıkışından kısa bir süre sonra The Elder Scrolls 6 etrafındaki hype ve beklentilerin azaldığını tartıştı. Birçok kişi Bethesda Game Studios’un geçmişte kaldığını ve bir türlü ilerlemediğini düşünüyor.

Starfield çıktıktan sonra Bethesda’nın oyunlarını yapma şekliyle ilgili 15 yıl önce kaldıklarını düşünüyor gibiyim.

Birçok kişi, hayal kırıklıklarından sonra Starfield’i reddeden popüler mod yapımcıları da dahil olmak üzere bu fikri dile getirdi.

Bu konu Reddit’te oldukça popüler hale geldi ve çoğu kullanıcının bu görüşe katıldığını gösteriyor. Bazıları, 2023 yılından sonra The Elder Scrolls 6’ya pek de umut beslemediklerini belirtiyor.

Bethesda ruhunu kaybetti ve tasarım seçimiyle hiç değişmeyen motorla (Creation Engine) TES6’nın çöküşünün bir kanıtı.

Hayranlar ayrıca Bethesda Game Studios’un hala eskimiş motorlara güvenmeye devam etmesinden de rahatsız. Birçok durumda oyun eskimiş görünüyor. Ayrıca Creation Engine’in güçlü yönlerinin ekibin bu eksiklikleri telafi etmesine izin vermediği belirtiliyor. Bazı hayranlar aynı zamanda geliştiricilerin işe olan korkunç tutumunu da belirttiler.

Stüdyonun hala her şeyi doğru yaptığını düşündüğünü açıklamasına rağmen, Bethesda Fallout 76’nın başlatılması sırasında sorunlar olduğunu kabul etti.

Bununla birlikte, bazı hayranlar The Elder Scrolls 6 konusunda hala umutlu değil. Modern oyunların geliştirilmesi birkaç yıl gerektirdiğinden, bu oyun en az üç yıl sonra ortaya çıkmayacak. Bu süre zarfında geliştirici, Starfield’e gelen geri bildirimlerden sonra ortaya çıkan tüm sorunları çözebilecek.

Phil Spencer, The Elder Scrolls 6’nın en erken 2028 yılına kadar çıkmayacağını düşünüyor. Şu anda oyun erken geliştirme aşamasında ve Bethesda, Starfield’ı başlatıldıktan sonra güncellemelerle desteklemeyi planlıyor.