Helldivers 2 Geliştiricileri, Meteorlar, Yeni Silahlar, Dev Böcekler ve Daha Fazlası İçin Hazırlanıyor

Helldivers 2 Geliştiricileri, Meteorlar, Yeni Silahlar, Dev Böcekler ve Daha Fazlası İçin Hazırlanıyor

Kooperatif bir nişancı oyunu olan Helldivers 2, Arrowhead Game stüdyosu ve Sony şirketinin geliştiricileri tarafından bilim kurgu temasıyla başarılı bir şekilde piyasaya sürüldü. Oyunun yayınlanmasından neredeyse bir ay sonra, proje aktif oyuncu sayısında rekor kırmaya devam etti ve yüksek satış rakamları elde etti. Oyunun resmi olarak piyasaya sürülmeden önce, yaratıcılar, yayın sonrası desteğe yönelik iddialı bir plana sahipti, ancak baskın başarı, birçok hedeflerini genişletmelerine izin verdi. Son dönemde yapılan datamining bulguları, Helldivers 2’deki güncellemelerin birçok yeni özellik getireceğini doğruluyor.

Meraklılar, Helldivers 2’nin oyun dosyalarını yakın zamanda analiz etmeyi başardıklarını açıkladılar. Kullanıcıların büyük şaşkınlığına, birçok oyun özelliği ve kodu şifrelenmediğinden, bu verilerin kolayca okunup ihtiyaç duyulduğunda değiştirilebildiği belirlendi. Detaylı inceleme sonucunda, gelecekteki içerik güncellemelerinin içeriğine işaret eden çok sayıda kod satırı keşfedildi.

Bu sayede, Helldivers 2 dosyalarında, oyuncunun kullanımı veya iyileştirmesi için gerekli ek kaynakların bahsedildiği ortaya çıktı. Gelecekteki güncellemelerde, geliştiricilerin oyun dünyasını genişletmeye hazırlandığı ve farklı biyomlara ve hava efektlerine sahip gezegenlerde oynanabilir yeni şirketler eklemeyi planladığı belirlendi. Buna ek olarak, dataminerlar yakın dövüş silahları da dahil olmak üzere yeni silah tanımlamalarını kod içinde buldular.

Ayrıca merak uyandıran başka bir nokta da dataminerların, Helldivers 2’nin önemli bir oyun unsuru olarak meteorları işaret etmeleriydi. Ancak şu anda bu meteorların oyun sürecini nasıl etkileyeceği belirsiz. Ayrıca, dataminerlar oyuncunun gemisini özelleştirme öğeleri, özellikle büyük boyutlu böcek türleri ve birçok diğer eşyayı buldular. Geliştiricilerin bunları titiz bir testten sonra aşamalı olarak eklemeleri bekleniyor.