Helldivers 2 Genel Müdürü, DLSS’nin “zorunlu” bir teknoloji olmadığını düşünmüyor

Helldivers 2 Genel Müdürü, DLSS’nin “zorunlu” bir teknoloji olmadığını düşünmüyor

Arrowhead Game stüdyosundan geliştiriciler, Sony Interactive Entertainment’ın oyun bölümünün desteğiyle Helldivers 2’yi piyasaya sürdü. Bu ayların gerçek bir hiti olan bu kooperatif nişancı, rekor düzeyde çevrimiçi etkinlik ve satışlar sergiledi. Proje, 2024 yılının en hoş sürprizlerinden biri olarak adlandırıldı ve PC’de mükemmel bir optimizasyonla övgü aldı. Bazı teknik uzmanların DLSS ve FSR 2 gibi yaygınlaşmış ölçeklendirme teknolojilerinin eksikliğinden dolayı bazı endişeleri olsa da, geliştiriciler bunları uygulanması “zorunlu” olarak görmüyorlar.

Sosyal medyada birçok kullanıcı, Helldivers 2 geliştiricilerinin oyunun PC sürümüne yeni özellikler eklemek için planları hakkında aktif olarak bilgi istedi. Kullanıcıları en çok ilgilendiren konu, DLSS teknolojisinin olasılığıydı. Arrowhead Game stüdyosunun şimdilik bu tür özellikleri uygulama planı yok gibi görünüyor. Projenin genel müdürü, oyuncuların sorularına yanıt verirken, şu anda ekibin daha önemli hedefleri olduğunu belirtti.

Helldivers 2’nin baş kilit yöneticisinin ifadesine göre, DLSS “harika ama zorunlu olmayan bir teknoloji”. Geliştirici ekibi, projeyi kendileri optimize etmeyi amaçlıyor, çünkü şu anda mevcut teknolojilerin hiçbiri bunu uygun şekilde gerçekleştiremiyor. Ayrıca, yazarlar, oyunu herkesin erişebileceği yeni özellikler eklemek yerine oyun deneyimini geliştirmeye öncelik veriyorlar.

Eğer kod yazma sürem tükenirse, onu yararlı bir şekilde kullanmayı tercih ederim, çünkü oyunun başarısı için en önemli olan şeye odaklanırım.

— geliştirici özetledi.