Helldivers 2 Oyuncuları, Toksiklerle Başa Çıkmak İçin Eğlenceli Yöntemler Buluyor

Helldivers 2 Oyuncuları, Toksiklerle Başa Çıkmak İçin Eğlenceli Yöntemler Buluyor

Bilim kurgu temalı Helldivers 2 oyunu, uzaylı böcekler ve robotlarla dolu eğlenceli bir zaman geçirmek isteyen oyunculara kooperatif bir oyun deneyimi sunuyor. Epik çatışmalar ve oyun sırasında oyuncularla yaşanan çeşitli durumlar sayesinde, proje inanılmaz bir popülerlik kazandı. Oyuncuların çoğu, arkadaşlarıyla basit ve rahat bir şekilde eğlenmeyi tercih ediyor, ancak maalesef bu deneyimi zaman zaman “doğru” şekilde oyunu bitirmeye odaklanan toksik ev sahipleri bozuyor. Toksik oyuncular Helldivers 2 için gerçek bir sorun haline geldi, ancak oyun topluluğu bununla başa çıkmayı öğrendi.

Toksik ev sahipleriyle başa çıkmak için Helldivers 2’de Snazzlefraxas adlı bir kullanıcı yöntemini paylaştı. Bir görev sırasında, tüm ekibi tehdit ederek onları ölümden kurtarmaları için zorlayan oldukça düşmanca bir oda sahibiyle karşılaştı. Oyuncu, arkadaşlarıyla birlikte, görevleri tamamlamaya çalışarak küstah kullanıcıyı daha fazla 10 dakika daha sabırla karşılamış, ancak son tehditler üzerine tüm ekip toksik oyuncuya karşı isyan etti.

Oyuncular, kullanıcıyı cezalandırmak için değerli bilimsel örneklerini – oyuncunun ana gemisini güncellemelerini sağlayan kaynakları – elinden aldılar. Bunun için görev bölgesini terk etmeye karar verdiler, bu da Helldivers 2’de firar olarak kabul edilir ve topçu ateşine sebep olur. Bu, karakterin kaçınılmaz ölümüne ve tüm kazanılan kaynakları cesetlerinden alamamasına sebep olur. Bu şekilde, toksik ev sahibi, görevden herhangi bir ödül alamadan kaldı ve bu yaklaşım diğer shooter hayranları tarafından olumlu karşılandı.

Toksik kullanıcılarla yaşanan sorun, shooter’ın geliştiricileri tarafından iyi bilinmekte ve onlar bunu çözmek için çaba göstermektedirler. Bu ay içinde Arrowhead Game stüdyosunun patronu Johan Pilestedt, oyunculardan bu tür davranışların nasıl cezalandırılması gerektiğini açıkça sormuştur.