Helldivers 2 PC Sürümünde, PS5’ten İki Kat Daha Fazla Oyuncu Bulunuyordu

Helldivers 2 PC Sürümünde, PS5’ten İki Kat Daha Fazla Oyuncu Bulunuyordu

Helldivers 2 PC’de ve PlayStation’da piyasaya sürüldü ve hızla PC’de popüler hale geldi, var olan oyunlar arasında Call of Duty ve Counter-Strike gibi oyunlara rağmen. Oyunun piyasaya sürülmesinin ardından haftalarca Steam’in en çok satanları arasında kaldı.

Satışların PS5 ve PC arasında neredeyse %50/%50 bölündüğü bildirilmesine rağmen, son platformda aktif oyuncu sayısının iki kat daha fazla olduğu anlaşılıyor.

Helldivers 2’de oyun içindeki çevrimiçi oyuncu sayısı görüntülenir ve hayranlar, bir anda oyunda 162 binden fazla aktif oyuncu olduğunu belirttiler. Bu rakam Steam verileriyle karşılaştırıldığında, bunların 111 binden fazlasının yalnızca PC’de olduğu ortaya çıktı.

PC oyuncuları genellikle nişancı türünü daha çok seviyor ve bu farkın nedenlerinden biri nişancı oyunlarının fare ve klavye ile oynamak için daha uygun olması olabilir. Veriler, PS5 kullanıcılarının çoğunun oyunu değiştirdiğini, Steam’deki kullanıcı kitlesinin ise Helldivers 2’ye defalarca döndüğünü gösteriyor.

Bu örnek, PC kitlesinin PlayStation’ın geleceği için ne kadar önemli olduğunu ve oyun devinin bu toplumun son taleplerini karşılamaya hazır olduğunu göstermektedir.