Helldivers 2, PlayStation’ın en büyük franchise’ları arasına katılabilir ve oyunun yaratıcısı buna inanamıyor

Helldivers 2, PlayStation’ın en büyük franchise’ları arasına katılabilir ve oyunun yaratıcısı buna inanamıyor

Helldivers franchise özellikle oyuncular arasında çok bilinmiyordu ve kesinlikle bir PlayStation oyunu düşündüğümüzde ilk akla gelen bir isim değildi. Ancak şimdi durum yavaş yavaş değişiyor ve Arrowhead’in Genel Müdürü ve Oyun Yönetmeni Johan Pilestedt, bunun “gerçeğe dönüşmüş bir rüya” olduğunu kabul ediyor.

Twitter’da yayınlanan biraz düşmanca bir mesajın tartışma konusu olmasının sebebi, PlayStation ve Nintendo’nun “sadece iki gerçek video oyunu markası” olduğunu söylemesiydi. Mesajda çeşitli PlayStation ve Nintendo karakterlerinin resimleri vardı. Pilestedt, Helldivers 2 askerlerinin PlayStation kahramanları arasına neden alınmadığını sorduğunda, kullanıcı şöyle cevap verdi:

Helldivers’ı sevsem de, hemen aklıma gelinen bir oyun değil… “Oh, Helldivers, evet, kesinlikle bir PlayStation oyunu.” Henüz değil ama, evet, çok yaklaştı.

Bunun üzerine Pilestedt şu cevabı verdi:

Size katılıyorum. Bu yakın gelecekte olabilecek bir delilik… çünkü bu benim gerçekleşen çocukluk hayalim.

Konsol savaşlarından kaçınmak için belirtmekte fayda var ki, Arrowhead Game Studio bağımsız bir stüdyodur, ancak Helldivers 2 PlayStation’a özel bir konsol oyunudur. Ayrıca Pilestedt zaten Nintendo’nun “oyun geliştirici olmamın nedeni” olduğunu belirtmiştir. Dolayısıyla, Helldivers 2’nin varlığını Mario ve Zelda’ya borçluyuz.

Ancak gerçek gezegenler arası demokrasi savunucularının diğer ırkları yok etme misyonlarına odaklanması, tartışmalara zaman harcamamaları gerektiğini unutmamalıdır.