Helldivers 2, Steam’de 255.000 eşzamanlı oyuncuyu aştı

Helldivers 2, Steam’de 255.000 eşzamanlı oyuncuyu aştı

Helldivers 2’nin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra, oyun Sony’nin Steam’deki en büyük çıkışı haline geldi ve o zamandan beri popülaritesi artmaya devam etti. Oyunun çok yakın zamanda yeni bir kilometre taşına ulaştığını, Steam’deki eş zamanlı oyuncu sayısının 200.000’e ulaştığını gördük. Şimdi kooperatif nişancı oyunu kendisini tekrar aştı.

SteamDB verilerine göre, Helldivers 2’nin Steam’deki eş zamanlı kullanıcı sayısı şu anda 250.000’in üzerinde – tam olarak 255.189, kesin olmak gerekirse. Bu makaleyi yazdığımız sırada oyunu 131.764’ten fazla oyuncunun oynadığı görülüyor. Cuma sabahı olduğu düşünüldüğünde, oyunun hala bu kadar büyük bir izleyici kitlesini çekiyor olması son derece etkileyici ve önümüzdeki hafta sonundaki oyuncu sayısının nasıl olacağını görmek ilginç olacak.

Geçen hafta oyun, PS5 ve PC’de eş zamanlı 360.000’den fazla oyuncuya sahipti (ancak o zamandan beri zirvenin daha da yükselebileceği oldukça olasıdır). Sony henüz oyunun kaç kopya sattığına dair resmi bir duyuru yapmasa da, Arrowhead Game Studios’un CEO’su Johan Pilestedt birkaç gün önce oyunun yaklaşık bir milyon kopya sattığını bildirdi.

Stüdyo ayrıca, beklenenden daha başarılı bir lansmanda Helldivers 2’nin ardından, ücretsiz yeni biyomlar, düşmanlar, hedefler ve hikaye güncellemelerini içerecek olan yayın sonrası desteği planlarını hızlandırmak için ekibini genişletmeyi planladığını açıkladı. Yakın (veya uzak) gelecekte PvP desteğini beklemeyin, sadece oyunun çıkış sonrası desteklenmesi olacak.