Helldivers 2 Yaratıcıları: Arkadaşlarınızı vurmayı kaldırmayacağız, çünkü rastgele dost ateşi her zaman eğlencelidir.

Helldivers 2 Yaratıcıları: Arkadaşlarınızı vurmayı kaldırmayacağız, çünkü rastgele dost ateşi her zaman eğlencelidir.

Arrowhead Game Studios ‘un Yaratıcı Direktörü Johan Pilestedt, Helldivers 2 oyunundaki bir özellik hakkında bazı detaylar ve planlar paylaştığı bir röportajda Playstation Blog‘a konuştu.

Geliştirici, oyundaki dost ateşi konusuna değindi: Ona göre, stüdyo, bazı oyuncuların oyun içinde dost ateşi devre dışı bırakma seçeneğine sahip olmak istediğinin farkında, ancak dost ateşi başlangıçta bilinçli bir karar olarak stüdyo tarafından geliştirilirken alındı, bu nedenle geliştiriciler bu konuda herhangi bir değişiklik yapmayı planlamıyorlar: bu özellik oyunun daha gerçekçi olmasını sağlar. Yaratıcılar için, devasa böcekleri yok edebilen mermilerin aynı zamanda Helldivers 2 evrenindeki insanları da öldürebilmesi, hiçbir istisna olmadan olmalıdır.

Ayrıca, Pilestedt, dost ateşin başka önemli bir nedenle kaldırılmayacağını belirtiyor: arkadaşlarının rastgele halı bombardımanı yapmak, her zaman inanılmaz eğlencelidir ve oyuna kara mizah katar, ayrıca sosyal medyada birçok viral videoyu da beraberinde getirir, bu nedenle geliştiriciler, bu özelliği devre dışı bırakarak memnuniyetsiz oyuncuların karşısına çıkmayı veya bunu yapmayı düşünmüyorlar.