Helldivers 2 yaratıcıları bu hafta “en ciddi sorunları düzeltmek” için güncellemeleri yayınlayacak

Helldivers 2 yaratıcıları bu hafta “en ciddi sorunları düzeltmek” için güncellemeleri yayınlayacak

İnanılmaz popüler kooperatif oyun Helldivers 2’nin yaratıcısı olan Arrowhead Game Studios, bu hafta PC ve PS5 sürümleri için “en ciddi sorunları” gideren güncellemeleri yayınlayacaklarını duyurdu. IGN’nin bildirdiğine göre, stüdyo bu planları resmi Discord kanalında açıkladı.

Stüdyo, bu hafta, oyunla ilgili çeşitli sorunları gidermeye odaklanacak güncellemelerin yayınlanacağını bildirdi. Bu sorunlar arasında oyuncu eşleştirme, giriş ve sunucu yükü bulunmaktadır. Bu güncellemelerin ilki yakın bir zamanda yayınlanacak.

“Merhaba, cehennem atlayıcıları,” stüdyo Discord kanalında yazdı. “Bu hafta, oyunun en ciddi sorunlarını çözmeye odaklanan iyileştirmeler yayınlanacak: giriş, eşleştirme ve sunucu yükü. Yarın PC ve PS5 için bir güncelleme göreceksiniz, ancak dikkate alın ki hiçbir güncelleme tüm sorunları çözmeyecek. Aksine, önümüzdeki günler ve haftalar boyunca sürekli olarak iyileştirmeler yapacağız”.

Daha önce de belirtildiği gibi, Helldivers 2, stüdyonun tahmin ettiğinden daha başarılı bir şekilde ortaya çıktı. Aşırı dolu sunucular nedeniyle, oyun içindeki eşzamanlı oyuncu sayısı 450.000’e kadar sınırlandı. Son hesaplamalara göre, sadece Steam’de Helldivers 2, 400.000 eşzamanlı oyuncuyu aştı.

Oyunla ilgili sorunları gidermenin yanı sıra, stüdyo ayrıca oyun için yeni içerik yol haritası üzerinde çalıştığını da belirtti. Stüdyonun söylediğine göre, Helldivers 2’nin PC ve PS5 sürümleri arasında “muhtemelen” gelecekte çapraz ilerleme özelliği de alacak.

Helldivers 2, PC ve PS5’te mevcuttur.