Helldivers 2’nin PS5 ve PC’de 360.000 eşzamanlı oyuncuyu aştı

Helldivers 2’nin PS5 ve PC’de 360.000 eşzamanlı oyuncuyu aştı

Arrowhead Game Studios uzun süredir Helldivers 2 üzerinde çalışıyor ve üçüncü şahıs kooperatif nişancı oyununun zaten gerçekleşen öncülünün iddialı bir devamı olduğu çok açık bir şekilde görülüyor, ancak çıkışından hemen sonra büyük bir başarı elde edeceğini tahmin eden pek az kişi vardı.

Özellikle PC’de, Helldivers 2 etkileyici bir oyuncu kitlesini bir araya getirdi. Steam’de 155.000 eş zamanlı oyuncuya ulaşarak, oyun bu platformda Sony’nin en büyük çıkışı haline gelmiş ve God of War ve Marvel’s Spider-Man Remastered gibi oyunları aşmıştır. Peki ya PS5’te durum nasıl?

Beklendiği gibi, oyun her iki platformda da çok sayıda oyuncuyu cezbetmektedir. Arrowhead Game Studios’un CEO’su Johan Pilestedt, Twitter’da oyunun PC ve PS5’te eş zamanlı oyuncu sayısının 360.000’i aştığını bildirmiştir ve bu durum Steam’deki oyunun zirvesi göz önüne alındığında, PS5’teki eş zamanlı oyuncu sayısının neredeyse 200.000 olduğunu düşündürmektedir.

Twitter’da yayınladığı mesajda, oyunun bağlantı sorunlarını açıklayan Pilestedt şunları yazmıştır:

Teknik bir ifadeyle, hizmetlerimiz ve iş ortaklarımızın hizmetleri, sistemdeki tüm aksaklıkları önlemek için dakikada belirli bir sayıdan yüksek bağlantıyı engelleyen bir hız sınırlayıcısı bulunmaktadır. Hız sınırlayıcı sınırını dakikada 10.000’den 20.000’e çıkardık ve eş zamanlı oyuncuların genel bant genişliği 250.000’den 360.000’e yükseltildi. Ancak beş buçuk dakika içinde oyuncu sayısı 360.000’e fırladı ve bu, yine de yeterli olmadı.

Yani, Helldivers 2 beklenmedik bir şekilde başarılı oldu. Arrowhead ve Sony açısından, bu kesinlikle iyi bir sorundur. Pilestedt, oyunun “içerideki planların ötesine geçtiğini” ve yaklaşık bir milyon kopya sattığını da söylemiştir.