Helldivers 2’nin satışları yaklaşık 1 milyon kopyayı geçti

Helldivers 2’nin satışları yaklaşık 1 milyon kopyayı geçti

Arrowhead Game Studios’un Helldivers 2’si, başlangıçta oyuncu bulma konusunda bazı sorunlar yaşamasına rağmen, iyi performans sergiliyor. Üçüncü şahıs kamera ile oynanan bu kooperatif nişancı oyunu, Steam’de en çok satan oyun ve PlayStation Studios’un PC için en başarılı çıkışı olarak da dikkat çekiyor.

Stüdyo Genel Müdürü Johan Pilestedt, Twitter’da şu açıklamayı yaptı: “Şu anda neredeyse bir milyon civarındayız.” Sony’nin satışlarla ilgili bir açıklama yapılıp yapılmayacağını söylemek zor (ancak “neden bunun gizli olması gerektiğini hiçbir zaman anlamadı”). Bununla birlikte, Pilestedt, geliştiricinin “en azından tahminleri aştığını” doğruladı. Satışların PC ve PS5 arasındaki dağılımı konusunda ise “şu anda her şey çok hızlı bir şekilde gerçekleşiyor, yaklaşık 50:50” bilgisini verdi.

Helldivers 2, üstten bakış nişancı oyunu Helldivers’ın devamıdır. Bu üçüncü şahıs nişancı oyununda Süper Dünya, farklı gezegenlerde Termiklerle tekrar savaşıyor. Yeni bir fraksiyon olan Otomatikler de tehdit oluştururken oyuncular, onlara karşı koymak için Galaktik Savaş’ın geniş çaplı kampanyasına katılıyor.

Helldivers 2, oyuna yeni düşmanlar, biyomlar ve hedeflerin yanı sıra Galaktik Savaş hikayesini geliştirecek güncellemeleri ücretsiz olarak alacak.