Helldivers 2’nin Yaratıcısı, Sony’un PSN Hesapı Gereksinimini İptal Etmeye Zorlayan Oyuncuların “İrade Gücünden” Etkilenmiş

Helldivers 2’nin Yaratıcısı, Sony’un PSN Hesapı Gereksinimini İptal Etmeye Zorlayan Oyuncuların “İrade Gücünden” Etkilenmiş

Helldivers 2’nin yaratıcı direktörü, oyuncuların tepkileriyle Sony’nin tüm oyuncular için PlayStation Network hesabı zorunlu hale getirme kararını iptal etmesine etkilendiğini söyledi.

X/Twitter’daki mesajında Helldivers 2’nin yaratıcı direktörü ve Arrowhead Game Studios’un genel müdürü Johan Pilestedt, Sony’yi topluluğun endişelerine hızlı ve etkili şekilde yanıt vermeleri için tebrik etti ve geri bildirim sisteminin, canlı hizmet oyunları için bir “yeni standart” haline gelmesini önerdi.

İlk olarak, Helldivers 2 topluluğunun kararlılığına ve işbirliği yeteneğinize etkilendim. İkinci olarak, PSN’ye olan zorunlu bağlantıyı iptal etme kararını hızlı ve etkili bir şekilde almaları için iş ortaklarımız ve PlayStation’daki dostlarımızı tebrik etmek istiyorum. Birlikte, canlı bir oyunun ne olduğu ve geliştiricilerin topluluğu destekleme şeklinin nasıl olabileceği konusunda yeni bir standart belirlemek istiyoruz, böylece daha iyi bir oyun deneyimi yaratabiliriz.

PlayStation, oyuncuların, özünde, işbirlikçi bilim kurgu oyununa yönelik ilk kötü reklamı oluşturduklarına dair ağdaki endişelerini paylaşmasının ardından PC oyuncuları için PSN hesap bağlama zorunluluğunu iptal ettiğini duyurdu.

Bu hikaye sadece üç gün sürdü, ancak Helldivers 2’ye yapılan Steam incelemeleri “genellikle olumlu”dan, pazar yerindeki ilk üç ay boyunca “karışık” olana kadar düştü ve çoğu son inceleme “genellikle olumsuz”du.

Ancak PSN planlarının iptalinden sonra tekrar artış yaşandı ve birçok hayran oyun hakkında ağda olumlu görüşlerini paylaştı. Bir Steam kullanıcısı “Demokrasi zafer kazandı” diye yazdı. “Temel emir yerine getirildi”.

Reddit’deki ileti, Sony’nin geri adım atmasını anlatarak 72.000’den fazla beğeni ve oyunculardan gelen 5.000’den fazla yorum aldı. “Tehlike bertaraf edildi. Tüm Hell Diversları tebrik ediyorum,” diye yazdı JV_TBZ. “Bekle bir dakika… Gerçekten dinlediler mi?” diye sordu Pixel_Block_2077. “Şirketler genellikle böyle yapmazlar. Demokrasi gerçekten mi galip geldi?”

Diğerleri, olumsuz incelemeler bırakanları, bunları değiştirmeye ve tüm bu fiyaskoda kötü değil, iyi bir şey görmeye teşvik etmeye başladılar. ControlWurst şunları yazdı: “Hatırlatma olarak, bu planlar sadece hafta sonu boyunca iki gün sürdü ve aslında baştan beri hayata geçmedi. Bu, en azından geri bildirimlere verilen iyi bir tepki.”

Genel olarak, Helldivers 2, Arrowhead ve Sony için bir hit oldu, son dönemde PC’de Sony’un en büyük lansmanı haline geldi.