Henderson: Respawn Mandalorian baş avcısı hikaye tabanlı bir oyun üzerinde çalışıyor.

Henderson: Respawn Mandalorian baş avcısı hikaye tabanlı bir oyun üzerinde çalışıyor.

Bugün gazeteci ve tanınmış sızıntı uzmanı Tom Henderson, Respawn Entertainment’ın çok beklenen bir “Yıldız Savaşları” oyunu üzerinde çalıştığını ve sadece şimdi bildiği tüm bilgileri paylaştı.

Respawn Entertainment, gelişmekte olan birinci şahıs bakış açılı Star Wars Mandalorian oyunu üzerinde çalışıyor ve oyunun henüz erken gelişim aşamasında olduğu bildiriliyor.

Kaynaklara göre oyuncular, Galaktik İmparatorluğun galakside hakim olduğu dönemde bir baş avcısı Mandalorian’ı kontrol edecekler. Göreviniz ise canlı veya ölü hedefleri para karşılığı yakalamak.

İlk olarak Jeff Grubb tarafından bildirilen bilgilere göre, oyunun yaratıcı direktörlüğünü Respawn’in eski kreatif direktörü Mohammad Alavi yapmış ancak yeni maceralar aramak üzere stüdyoyu terk etmiş. Grubb’a göre oyunun “hareketlilik” ve “tarz” odaklı olacağı belirtiliyor.

Oyunun yüksek hareketliliği, Mandalorian’ın jet paketi sayesinde mümkün hale geldi ve oyunculara yatay ve dikey sıçramalar gibi imkanlar sunuyor. Kaynaklar oyunu “çok dinamik” olarak tanımlıyor ve bu yüzden bu tarzda oynayan oyuncuları ödüllendireceğini belirtiyor; örneğin, oyuncunun sağlığı çoğunlukla ardışık öldürmelerin sonucunda yenilenecek.

Beklenildiği gibi, Mandalorian baş avcısı olarak oyunculara geniş bir silah ve cihaz yelpazesi sunulacak, bunlar arasında roketatar, çengelli kancalar, düşmanları işaretlemek ve ödüller almak için vizör ve daha fazlası bulunacak.

Oyunun açık dünya olmayacağı, bunun yerine “Yıldız Savaşları” evreninde farklı gezegenlerde geçen lineer seviyeler olacağı varsayılıyor.

Oyunun ne zaman piyasaya sürüleceği henüz belirsiz, ancak geliştiricilere göre en az bir ya da iki yıl daha sürmesi bekleniyor. Şu anda oyunun çok oyunculu bir mod içerip içermediği bilinmiyor.