Heroes of the Storm’un Twitch İzleyicileri Azaldı

Heroes of the Storm’un Twitch İzleyicileri Azaldı

Activision Blizzard, şirketin Aralık ayındaki rekabetçi Heroes of the Storm sahnesini artık maddi olarak desteklemeyeceğini açıkladığında topluluk bölündü.

Rekabetçi sahneyi takip edenlerin sponsor bardakları olmadığında bunu önemsemeyenler vardı. Bazıları da bu durumun sevgili unvanlarının sonu olacağından ve aralarında var olan çok çeşitli duyguların yok olacağından endişe ediyorlardı.

İstikrarlı Düşüş

Twitchtracker.com’a göre, Activision Blizzard’ın rekabetçi sahneyi kesen basın açıklamasının yayınlanmasının ardından Aralık ayında, Heroes of the Storm ile ilgili akışların herhangi bir günde yaklaşık 4.057 izleyiciye ulaştığını belirtti. Yani, oyunu yayınlayan 100 farklı birey varsa, her biri ortalama 40 izleyiciye ulaştı.

En eski profesyonel oyuncuların ve oyunun akışını sürdüren içerik yaratıcılarının bazılarının diğer oyunlara geçişi Ocak ayına kadar sürdü ve bu sayı 2.738’e düştü. Şubat ayında ise bu rakam 2.261’de. 

Karşılaştırma yapmak gerekirse, bu rakamlar, oyunun 2016 Aralık ayından beri izlemiş olduğu en düşük iki ay izlenme süresidir, ki bu veriler Heroes of the Storm için sahip olduğu en eski bilgidir. Son iki yıldır her aydan bir önceki aydan daha az insan oyun yayınlıyor ve izleyiciler daha önce olduğu gibi görünmüyor.

Twitchtracker.com’a göre, Heroes of the Storm’un Twitch’teki izleyicileri hızla kayboluyor.

Aralık-Şubat aylarının rekabetçi “sezon dışı” aylarında bile geçmiş yıllardaki izleyici sayıları, bugüne oranla iki, üç veya dört kat daha fazla oluyordu.

Yukarıdaki bilgilerde şu anda olduğu gibi birçok etken var ancak görünen şu ki, Twitch’teki Heroes of the Storm gün geçtikçe daha da geriye düşüyor.