Hideo Kojima, Casus Aksiyon Türüne Dönüşün Nedenlerini Physint’te Açıkladı

Hideo Kojima, Casus Aksiyon Türüne Dönüşün Nedenlerini Physint’te Açıkladı


Kojima Productions, gelecek yıl PS5 için piyasaya sürülecek olan Death Stranding 2 üzerinde çalışıyor. Xbox Game Studios için OD’nin geliştirilmesinin yanı sıra şirket, Sony için Physint adlı yeni bir oyun üzerinde de çalışıyor. State of Play fuarında “yeni nesil casus aksiyonu” olarak duyurulan bu yeni IP, etkileşimli bir oyun olmanın yanı sıra aynı zamanda bir film de olacak.

HideoTube’un son bölümünde yönetmen Hideo Kojima şunları doğruladı: “Bu hem bir oyun hem de bir film olacak. İşte bu yüzden Sony Pictures ile çalıştık. Yeni bir casus aksiyonu. Elbette bir oyun olacak. Ancak evinize anneniz gelirse ve bu oyunu oynadığınızı görürse, onun film izlediğinizi düşünecek. Şu anda ne kadar ileri gidebileceğimiz konusunda emin değilim.”

Ancak Metal Gear Solid yaratıcısını geri dönüşe iten şey neydi? “Öncelikle, bağımsız hale geldim ve kendi fikrimle yeni bir şeyler yapmak istedim. Bu yüzden kendime meydan okumak için önce Death Stranding’i yaptım. Sonra bir seri yaratmak için Death Stranding 2’yi yaptım. Ve sonra daha da yeni bir şeyler yapmak istedim ve OD üzerinde çalışmaya başladım. O zamandan beri bir sürü yeni fikir ortaya çıktı. Ama son sekiz yıldır, her gün sosyal medyada dünyanın her yerinden kullanıcılar benden başka bir Metal Gear yapmamı istiyorlar.”

Ancak 2020 yılında COVID-19 salgını sırasında Kojima hasta oldu. İzole edilmesinin yanı sıra ameliyat da geçirdi. “Ve düşündüm ki: Artık yapamam. En dip noktadaydım ve oyunlar yapmaya geri dönemeyeceğimi hissediyordum. Ayrıca vasiyetimi yazdım. Ve o anda insanların öldüğünü fark ettim. Ancak geçen yıl 60 yaşımı doldurdum. On yıl sonra 70 yaşımı dolduracağım. Umarım hiç emekli olmam. Ancak kullanıcılar bunu çok istiyorsa, önceliklerimi biraz değiştirmem gerektiğini düşündüm. Hala yeni şeyler yapmak istiyorum, ancak casus aksiyon oyunu yapmaya karar verdim.”

Metal Gear hayranları için bu iyi bir haber olsa da Physint’in çıkışı için biraz zaman geçecek. Kojima, State of Play sırasında hazırlıkların devam ettiğini, ancak üretimin Death Stranding 2’nin çıkışından “ciddi bir şekilde” sonra başlayacağını söyledi. Gelişmiş teknoloji ve dünya çapındaki yetenekler kullanılarak, geliştirici “film ve video oyunları arasındaki engelleri aşmayı” umuyor.