Hidetaka Kamiya, DMC ve Bayonetta’yı güncellenmiş grafikler ve “daha zorlu oyun tasarımıyla” yapmak istiyor.

Hidetaka Kamiya, DMC ve Bayonetta’yı güncellenmiş grafikler ve “daha zorlu oyun tasarımıyla” yapmak istiyor.


Hideki Kamiya, geçtiğimiz günlerde YouTube’da yaptığı beşinci video ile geniş bir konu yelpazesine cevap verirken, izleyicilerin çeşitli yorumlarına da yanıt verdi. Kısaca cevapladığı konulardan biri de Devil May Cry’nin RE Engine üzerindeki bir yeniden yapım fikri. O, zaman zaman portföyündeki oyunların “modern tarzda güncellense” nasıl görüneceğini hayal ettiğini itiraf ediyor.

Kamiya, Devil May Cry ve Okami’nin HD remasterlerinin varlığını kabul etse de, yine de Devil May Cry, Viewtiful Joe ve Bayonetta’yı “modern grafiklerle ve günümüz tarzındaki daha karmaşık oyun tasarımıyla” yapmayı istiyor. Bu kolektif fikre derinlemesine girmese de, yine de ilgi çekici bir düşünce. Son zamanlarda Apollo Justice gibi oyunların yayınlanmasıyla, RE Engine’in çok uyumlu olduğu görülüyor: Ace Attorney Trilogy, Ghost Trick: Phantom Detective ve tabii ki Resident Evil serisi oyunları.

Daha önce Kamiya, Okami ve Viewtiful Joe üzerinde tekrar çalışma isteğini dile getirmiş ve hatta Okami’yi tamamlamadığını ve Viewtiful Joe 3 için bir hikaye fikri geliştirdiğini söylemişti.