Hideyuki Miyazaki Elden Ring ölçeğinde bir oyun yapmak istiyor.

Hideyuki Miyazaki Elden Ring ölçeğinde bir oyun yapmak istiyor.

Elden Ring Souls türüne (FromSoft tarafından oluşturulan) açık dünya getirdi. Ayrıca, lineer senaryolarda oturmuş olan tür için, Hidetaka Miyazaki’nin geniş harita fikri tarzına uygun bir alternatif haline gelerek, türün tipik sorunlarını ele almayı sağladı.

Bu kombinasyon sayesinde Elden Ring, 2022 yılının oyunu oldu ve birçok ödül kazandı ve eleştirmenlerden övgü aldı. FromSoft’un deneyi başarılı oldu ve bu formülün Souls serisinin gelecekteki oyunlarında da kalacağına dair işaretler var. Famitsu’nun “Elden Ring kadar büyük bir yeni oyun yaratma isteği var mı?” sorusuna Miyazaki, FromSoft’un başı, hemen yapamayacağını belirtse de böyle bir planlarının olduğunu açıkça belirtti.

Evet, böyle bir planımız var. Hemen çalışmaya başlayıp başlayamayacağımı bilmiyorum, ama izin verilirse denemek isterim. Eminim ki tüm çalışanlar aynı şeyi hissediyor ama bu sefer Elden Ring’le çalışmaktan zevk almayı istiyorum… Başta muhteşem bir dünya ve macera oluşturmak gerçekten eğlenceli ve heyecan verici.

Genel olarak, Elden Ring: Shadow of the Erdtree’nin çıkış tarihi, 21 Haziran 2024 olarak planlanmıştır ve PS5/PS4, Xbox Series/Xbox One ve PC’de piyasaya sürülecektir. Aynı zamanda Miyazaki, Elden Ring’in geleceği hakkında henüz net bir açıklama yapmadı ve yeni DLC’ler veya devam oyunu hakkında bir bilgi vermedi.