Homescapes ve Gardenscapes Reklamları İngiltere'de Yasaklandı

Homescapes ve Gardenscapes Reklamları İngiltere'de Yasaklandı

Son aylarda karşınıza çıkan reklamlar sayesinde oldukça aşina olduğunuz Gardenscapes ve Homescapes oyunlarına ait yayınlanan mobil reklamlar oldukça önemli bir pazara sahip olan İngiltere'de yasaklandı.

İlk olarak 2004 yılında İrlanda'da kurulan Playrix şirketi tarafından geliştirilen oyunların reklamları yasaklandı. Sebebi ise İngiltere Reklam Standartları Kurumu (ASA) tarafından yapılan incelemeler sonunda yanıltıcı olduğu gerekçe gösterildi.

2020'nin başlarından itibaren Facebook'ta da boy göstermeye başlayan oyunlar, kısa bir süre içerisinde binlerce şikayet ile karşı karşıya kalmıştı. Şikayetlerin temelinde ise reklamlarda gösterilen içerik ile gerçek içeriğin çok farklı olması yatıyor.

Bu gelişmelerin hemen ardından ise oyunların geliştiricisi Playrix, reklamlarda gösterilen sahnelerin belli seviyeleri aştıktan sonra çıkan mini-oyunlar olduğunu dile getirdi. Ancak tüm bu açıklamalar kullanıcıların şikayetlerini durdurmaya yetmedi ve çözüm olarak Playrix, reklamlarda gösterilen mini-oyunları daha başlangıç seviyelerine çekti.

ASA ise durum ile ilgili bir açıklama yaparak sözkonusu oyunların reklamlarının İngiltere'de gösterimlerinin yasaklandığını belirtti. Gelişme ile ilgili şirket tarafından henüz herhangi bir açıklama gelmedi ancak ortalık daha da kızışabilir.