Homeworld 3 Mayıs’a kadar ertelendi, “hak ettiğiniz kaliteyi almanız için”

Homeworld 3 Mayıs’a kadar ertelendi, “hak ettiğiniz kaliteyi almanız için”

Gearbox, Homeworld 3’ün planlanan 8 Mart çıkış tarihinden 2024 yılının 13 Mayıs’ına ertelendiğini duyurdu.

Ertelemenin nedeniyle ilgili Gearbox ve Blackbird Interactive şu ifadeyi yaptı: “Yakın zamanda kampanyayı tamamen tamamlamaları için diğer stüdyolardan oyun testçileri getirdik.”

Geribildirimleri titizlikle inceledikten sonra Homeworld 3’ün küresel lansmanını 13 Mayıs’a ertelemeye ve geniş erişimin 10 Mayıs’ta açılmasına karar verdik. Bu, hedeflediğimiz ve hak ettiğiniz kalite standardına ulaşmak için son geliştirmeleri yapmak adına.”

Uzay RTS uzun bir süredir geliştiriliyordu, başlangıcı kapatılan yatırım sitesi Fig’de başlayan bir kitlesel fonlama kampanyasıyla, başlangıçta 2022’de piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Daha sonra 2023’e, ardından 2024’ün şubatına, ardından da martına ertelendi.

Sırada olan oyun, Homeworld serisine iddialı bir dönüş. İlk iki oyundaki atmosferi ve hikayeyi aktarmakla kalmayıp PvP ve işbirlikli oyun modları gibi farklı modlarla yeni oyuncuları çekmeyi amaçlıyor. War Games adlı işbirlikli mod, biraz roguelike tarzında: rastgele artefaktlar bulunuyor ve filonuzun bileşimini değiştiriyor. War Games oturumu bir saatten az sürüyor ve bu süre zarfında birkaç nadir eşya toplama fırsatına sahip oluyorsunuz. Bu eşyalar, zayıf savaş gemilerinizi daha güçlü ancak savunmasız olan gemilere dönüştürebilir veya firkateynlerin uçuş menzilini artırabilir, daha defansif bir oyun tarzını teşvik ederek, düşman gemilerini kendi hayatlarıyla yok edebilecek şekilde silahlandırabilir.”

Mayıs ayına kadar Homeworld 3’ü denemek istiyorsanız, War Games’in demo sürümü Steam Next Fest’te zaten mevcut.