Horizon Forbidden West Çıkış Tarihi, Fragman

Horizon Forbidden West Çıkış Tarihi, Fragman

Gamescom 2021'de sunulan kısa bir geliştirici güncellemesinin ardından PS5'e gelen en çok beklenen oyunlardan biri olan Horizon Forbidden West, ne yazık ki  9  Eylül'deki  PlayStation Showcase etkinliğinde gözükmemesi oyun severleri oyunun çıkıp çıkmayacağı hakkında endişeye düşürmüştü. 

2017'nin eleştirmenlerce beğenilen Horizon Zero Dawn'ın devamı olan Horizon Forbidden West'in baş karakter Aloy'un hikayesini sürdüreceğini biliyoruz. Bu sefer kendini Amerika Birleşik Devletleri'nin batısında, yalnızca Red Blight olarak bilinen gizemli bir tehdidi durdurma görevinde olacak. Zero Dawn'dan devam eden oyun, oyuncuların keşfedebilecekleri makineler, aletler ve silahlarla dolu büyük bir açık dünyaya sahip olacak. 

Yeni aktiviteler arasında sualtı keşfi ve Aloy'un macerasında edineceği çeşitli yeni araçlar ve silahlar yer alıyor. Şu ana kadar gördüklerimizin görsel olarak oldukça etkileyici olduğunu söyleyebiliriz, ancak oyun hala devam ediyor ve somut bir çıkış tarihi yok. 

Horizon Forbidden West Çıkış Tarihi

Başlangıçta 2021'de piyasaya sürülmesi beklense de,  PlayStation yöneticilerinden Jim Ryan, GQ'ya Horizon Forbidden West'in 2021 yılında çıkacağı hakkında “oldukça iyi” hissettiğini  söyledikten sonra, Gamescom 2021 sırasında Sony, oyunun 18 Şubat 2022'ye ertelendiğini doğruladı. 

Bunu, PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst'un Haziran'daki çıkış tarihine temkinli bir yaklaşım gösterdiğini ve Temmuz'da Sony'nin Horizon Forbidden West'in çıkış tarihini 2022'nin ilk çeyreğine ertelendiği açıklandı. 

Resmi PlayStation Blog'daki bir gönderide oyun direktörü Mathijs de Jonge, oyunun gecikmesinin bir nedeni olarak küresel salgını gösterdi ve “Ekiplerimizin küresel salgından büyük ölçüde etkilenmesi şaşırtıcı değil; yeni iş akışlarına uyum sağlıyoruz, ekiplerimizi güvende tutarken ve sağlıklı bir iş/yaşam dengesine öncelik veriyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Horizon Forbidden West Fiyatı

Sony'nin ön sipariş duyurusunu takiben, Horizon Forbidden West'in farklı sürümleri için piyasaya çıktığında ne kadara mal olacağı yayınlandı. Sadece temel oyunla birlikte gelen Standart Sürüm, PS4'te 59,99 $ / 59.99 £ ve PS5'te 69,99 $ / 69,99 £ olacak.  Alternatif olarak, Special Edition ve Digital Deluxe Edition gibi daha pahalı paketlerde tercih edebilirsiniz. 

Başlangıçta Sony, Horizon Forbidden West'in PS4 sürümü için ücretsiz bir PS5 yükseltmesi eklememe konusunda tartışmalı bir karar verdi. Jim Ryan, PS5 yükseltmesinin ücretsiz olacağını ve oyuncuların artık buna hak kazanmak için Deluxe sürümünü satın almasına gerek olmadığını duyurduğunda oyun severlerin yoğun tepkisi nedeniyle geri adım atmak zorunda kaldı. 

Horizon Forbidden West Fragmanları

Gamescom 2021'in açılış gecesi sırasında Horizon Forbidden West oyun direktörü Mathijs de Jonge, oyunun resmi çıkış tarihi ile birlikte bir oynanış videosu yayınladı. 

Sony ve Guerrilla Games, 11 Haziran 2020'deki PS5 oyunları açıklama etkinliğinde ilk Horizon Forbidden West fragmanını yayınladı. Aşağıdaki fragman oyunda keşfedeceğiniz çeşitli manzaralara ve hangi silahları kullanacağınıza dağir 3 dakikalık bir fragman sunuyor. 

Horizon Forbidden West Hikayesi

Horizon Zero Dawn'ın doğrudan devamı olan Horizon Forbidden West, ilk oyunun bitiminden 6 ay sonrasını göreceğiz. Aloy ile bu sefer batıya bir yolculuk gerçekleştireceğiz. Aloy'un yolculuğunun nedeni müttefiklerini ve doğal dünyayı yok eden gizemli bir organizma olan Red Blight'a bir çözüm bulmaktır ve yol boyunca yeni kabileler ve yeni silahlar ile karşılaşacaktır. 

Oyun Direktörü Mathijs de Jonge söyledi “Harita biraz daha büyük, ancak genel olarak, yoğunluğu artırmaya ve daha fazla içerik eklemeye, harita genelinde oyuncu için yapacak daha çok şey olduğundan emin olmaya gerçekten baktık ve ardından küçük mikro hikayeler ekleyerek bu içeriği ilgi çekici hale getirmeye çalıştık.” 

Bu ifadelere göre oyunun genişlik kazanması birçok oyun severi heyecanlandırdı. Bu genişlik ise denizlerde daha fazla vakit geçireceğimize işaret olabilir.