Horizon Forbidden West, Şubat 2022'de Yayınlanacak

Horizon Forbidden West, Şubat 2022'de Yayınlanacak

Beklendiği gibi, Guerrilla Games Gamescom 2021'de Horizon Forbidden West için bir güncelleme yayınladı. Sonunda oyunun 18 Şubat 2022'de çıkacağını doğrulayabildik.

Aloy'un Zero Dawn'daki orijinal macerasının devamı niteliğinde olan Forbidden West, bizi batıya götürüyor. İlk oyundaki tüm robot dinozorları ve tekno-fantezi ortamını korurken, kahramanımızın bu kıyamet sonrası dünyanın nispeten bozulmamış bir parçasına girdiğini gören yepyeni bir maceraya atılacağız. Ne olursa olsun, bu yeni ortam her türlü büyüleyici bilgiyle dolu. OG Shadow Carja'dan bir görüntü bile görebiliriz.

Sözde Haziran ayında “geliştirmenin son aşamalarına” girdiklerini söylemişlerdi, ancak Horizon Forbidden West 2022'ye ertelenmişti. Oyun endüstrisinin COVID-19 pandemisinden ne kadar sert bir şekilde etkilendiği düşünüldüğünde, pek de şaşırmamıştık. Yine de Horizon Forbidden West, bu yaz başında sadece bir gün içinde tüm zamanların en çok izlenen State of Play olmayı başardı. Oyuncular Aloy'un bir sonraki macerası için açıkçası çok heyecanlılar.

Forbidden West'i PS5 olmadan çalıştırıp çalıştıramayacağınızdan endişe ediyorsanız, korkmayın: Haziran ayında, geliştirme ve oyun testlerinin çoğunun PS4 performansı göz önünde bulundurularak yapıldığı doğrulandı, bu nedenle oyunun temel sürümleri bile eski nesil konsollar oyunu rahatlıkla çalıştırabilecek.

Horizon Forbidden West'in 18 Şubat 2022'de PS4 ve PS5 için piyasaya çıkması planlanıyor.