Horizon Forbidden West’de Aynı Anda Oynayan Oyuncu Sayısı PC’de 40 Bin Kişiye Ulaştı

Horizon Forbidden West’de Aynı Anda Oynayan Oyuncu Sayısı PC’de 40 Bin Kişiye Ulaştı

Bir gün diğerine benzemez. Steam’deki Horizon Forbidden West oyunu, piyasaya sürüldükten sonra 35 bin eş zamanlı oyuncu zirvesine ulaştıktan sonra, bu Pazar günü bu rakam daha da arttı. SteamDB verilerine göre platformda Eloy ve ekibinin maceralarının keyfini çıkaran 40 binden fazla eş zamanlı oyuncu kaydedildi.

Bu sayede oyun, Steam’deki en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısına sahip PlayStation Studios oyunları arasında The Last of Us’u geride bırakarak onurlu 5. sırayı aldı. Listede bir sonraki ise Horizon Zero Dawn oldu, 2020 yılı Ağustos’unda 56 binden fazla kişiyi bir araya getiren bir oyundu.

Açık ara lider Helldivers 2, 458 binden fazla zirvesiyle. İkinci sırada God of War 73 bin kişiyle, üçüncü sırada ise Marvel’s Spider-Man 66 bin kişiyle yer alıyor. Şimdi sadece Horizon Forbidden West’in yakın zamanda başka bir zirveye ulaşıp ulaşamayacağını tahmin etmek kalıyor, çünkü oyunu oynayan herkes yüksek puanladı.

Gelecekte Horizon Forbidden West’e olan ilginin artabileceği oldukça olası, çünkü oyun, oyun performansını ve grafikleri inceleyen Digital Foundry tarafından yüksek puan aldı. Ancak ne kadar yüksek olacağına dair sadece beklemek kalıyor.