Horizon Forbidden West’in PC sürümünün geliştirilmesi bir yıl sürdü.

Horizon Forbidden West’in PC sürümünün geliştirilmesi bir yıl sürdü.

Sony, PC platformuna oyunlarını kademeli olarak taşımaya devam ediyor ve bu amaçla genellikle bu platformdaki çoğu yayını yöneten portlara özel yetenekleri olan Nixxes stüdyosunu satın aldı.

Son verdiği Eurogamer röportajında stüdyonun baş programcısı Patrick Den Bekker, son Horizon Forbidden West gibi portların yaratılmasının zorluklarından bahsetti. Bekker’ın açıklamalarına göre stüdyo genellikle projenin lansmanına kadar bir yıl harcıyor. “Genellikle projeye başlamak için projenin yayınlanmasından bir yıl önce başlarız, bu yüzden Horizon portu için çalışmalarımıza geçen yılın Şubat veya Mart aylarında başladık”, diyerek Horizon portunun çalışmalarının başlangıcından bahsetti.

Guerrilla Games’ten programcı Yerun Krebbers’in açıklamalarına göre stüdyonun, PlayStation’da piyasaya sürülmeden önce oyunları test etmek için kullandığı bir PC versiyonu bulunsa da, kullanıcılar tarafından genellikle kullanılan versiyon bu değil.

Biz Guerrilla Games’te içsel bir PC versiyonumuz var ama oyunu PC’ye çıkarmakla aynı değil… Bu versiyonu, içsel araçlarımızı kullanmak ve oyunun rendering sistemini ve tüm alt sistemlerimizin PC’de çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için kullanıyoruz, PlayStation’a ihtiyaç duymadan tüm bunları yapabilmek adına. Ve bu genellikle bir port çalışmasına başlamak için temeldir değil mi? Bu yüzden şirket içinde yapılan birçok el işi var ve bunları tamamlayıp Nixxes’e teslim ediyoruz ki, onlar bu sihri gerçekleştirebilsinler.

PC portunda ışın izleme teknolojisinin gölgelerde kullanılmasının olasılığı hakkında yorum yapan Bekker, geçmişte Shadow of the Tomb Raider’da bunu yaptıklarını ancak Horizon’un zaten çok iyi göründüğünü ve oyunun sanatını bozmak istemediklerini belirtiyor.

Bu kesinlikle değerlendirildi ve Shadow of the Tomb Raider’ı hatırlattığınız için iyi oldu. Orada, RT gölgelerinin çalışması için ışıklandırmanın tamamen yeniden yapılması gerekti. Bu projede, saatlerce süren sinematograf ve genişlik… oyunun zaten çok iyi göründüğünü, güçlü bir estetiğe sahip olduğunu ve onu bozmak istemediğimizi düşündük”.

Horizon Forbidden West zaten PC’de mevcut.