Horizon Forbidden West’in PC ve PS5’deki grafiklerinin erken karşılaştırması.

Horizon Forbidden West’in PC ve PS5’deki grafiklerinin erken karşılaştırması.

Dün Sony, Horizon Forbidden West Complete Edition’ın PC için çıkış tarihini duyurdu ve yeni bir fragman yayınladı. Tanınmış blog yazarı Cycu1, bu durumdan yararlanmaya karar verdi ve PC sürümündeki kareleri PlayStation 5 sürümüyle karşılaştırdı. Karşılaştırmada karakter detaylarında ve aydınlatma işlevinde küçük farklılıklar olduğu göze çarpmaktadır.

Bilindiği gibi, PC sürümü PlayStation konsollarında bulunmayan bazı özelliklere sahip olacak. Bunlar arasında, 21:9, 32:9 ve 48:9 Ultrawide ekran oranları, kilidini açılmış kare hızı, geliştirilmiş çözünürlük ve NVIDIA DLSS 3 kare üretim teknolojisinin kullanımı bulunmaktadır. Ayrıca AMD FSR ve Intel XeSS teknolojileri ile NVIDIA DLAA da desteklenecektir. Ayrıca, oyundaki PC sürümünde fare ve klavyeyle tam özelleştirilebilir kontrol ve DualSense kontrolcüsüyle tam uyumluluk sağlanacaktır.

Orijinal versiyon Şubat 2022’de piyasaya sürüldü, ancak PC kullanıcıları bu yılın sonunda, yani 21 Mart’ta Aloy’un yeni maceralarını oynama şansına sahip olacaklar.