HP, Çift Ekranlı Oyun Dizüstü Bilgisayarı HP Omen X 2S’i Duyurudu

HP, Çift Ekranlı Oyun Dizüstü Bilgisayarı HP Omen X 2S’i Duyurudu

Çift Ekranlı HP Omen X 2S

Çift Ekranlı HP Omen X 2S

Günümüzde artık çoğu oyun dizüstü bilgisayarı ince, hafif ve güçlü. Bir şirket diğerlerinin arasından sıyrılmak için ne yapabilir? HP, “dünyanın ilk çift ekran tasarımını” içeren Omen X 2S ile bunun cevabını verdi.

15 inçlik birincil panel, yüksek kaliteli oyun dizüstü bilgisayarlarında oldukça standart olan 1080p, 144Hz IPS (veya isteğe bağlı olarak 240Hz veya 4K) modeldir. Ancak, klavyenin üzerinde bulunan ikinci 6 inçlik 1080p ekran, video izlemenize, sistem performansını izlemenize veya Twitch’te sohbet etmenize olanak sağlar. Ayrıca, daha iyi durumsal farkındalık sağlamak için ana ekranın pencerelerini de açabilirsiniz.

Omen X 2S, 2019 yılında bir oyun dizüstü bilgisayarı için tüm doğru notlara ulaşıyor. 9. Nesil Intel Core-i9 8 çekirdekli işlemciye (5 GHz), NVIDIA GeForce RTX 2080 Max-Q GPU, 32 GB RAM ve isteğe bağlı Intel Optane bellek deposuna sahiptir. HP ayrıca yeni, 5 yollu hava akımı soğutma sistemi ve normal silikon gresinin termal iletkenliğinin “10 katı” özel sıvı metal CPU termal macun ile birlikte geldiğini belirtti.

Omen X 2S 15 sadece 20mm kalınlığında, ancak HP ağırlığının ne kadar olduğundan ve pil ömründen bahsetmedi. Konsept tam olarak yeni değil, en son ASUS tarafından geçen yıl Comptex’te görülmüştü.

Bu ekran ayrıca, sayısal tuş takımının normalde kullanılacağı yer olan sağa doğru konumlandırılmış garip dokunmatik yüzeyin oluşmasını sağlıyor. Yine de, bu 16 GB RAM, 1 TB SSD ve RTX 2080 Max-Q GPU ile 2.100 $ veya 2.700 $ başlangıç fiyatıyla oldukça inanılmaz bir oyun dizüstü bilgisayarı gibi görünüyor.

HP’nin de birçok yeni oyun dizüstü bilgisayarı var. Yine en üst düzey Omen ailesinde, en son Omen 15 ve Omen 17 ortaya çıkmıştı. Her ikisi de 9’uncu nesil Intel 8 çekirdekli i9 CPU ve 32 GB RAM gibi Omen X 2S ile aynı özelliklerin çoğunu içeriyor.