İade Edilen Cyberpunk 2077'ler Kusurlu Olarak Etiketleniyor

İade Edilen Cyberpunk 2077'ler Kusurlu Olarak Etiketleniyor

Uzun zamandır beklenen ve nihayet geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Cyberpunk 2077, son zamanlarda sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak GameStop depolarına geri gönderilen oyun “kusurlu” olarak etiketlendi.

ABD'li perakendeci GameStop, personele kısa süre önce piyasaya sürülen Cyberpunk 2077'nin tüm iadeleri kabul etmelerini belirtiyor.

Bu Kotaku ve Vice Games'ten Patrick Klepek'E göre, her ikisi de şirketin tüm çalışanlara oyunu açılmış olsa bile geri almaları gerektiğini söyleyen bir açıklama yayınladı. Ayrıca, GameStop'a iadeleri depoya göndermeden önce “kusurlu” olarak etiketlenmesi söylendi.

 

Normalde, perakendeci şirketler oyunları yalnızca açılmadıkları takdirde iade alır, ancak GameStop Cyberpunk 2077 için bu şartı uygulamıyor. Görünüşe göre müşterilerin Cyberpunk 2077'yi satın aldıktan sonraki 30 gün içinde iade etmesi gerekiyor.

Bunun en büyük nedeni Cyberpunk 2077'nin başarısız sürümünden kaynaklanıyor. Oyun 10 Aralık'ta piyasaya sürüldü, ancak geliştirici CD Projekt Red dört gün içinde oyunun PS4 ve Xbox One'daki kalitesizliği nedeniyle müşterilen oyunu iade edebileceğini söylemişti. Stüdyo ayrıca bazı önemli yamaların sorunları çözme yolunda faydalı olabileceğini söyledi. Yatırımcılara konuşan CD Projekt Red, oyunun eski sürümlerinin iyi performans göstermesi için yeterince zaman harcamadığını itiraf etti.

O günlerden bu yana Sony, Cyberpunk 2077'nin PS4 sürümünü PlayStation Store'dan kaldırıp tam para iadesi sunarken, Microsoft müşterile paralarını geri veriyor. Cyberpunk 2077'nin PlayStation Store'dan kaldırılmasının ardından CD Projekt'in hisseleri ani bir şekilde %15 düştü.