İddia Edilene Göre Sony PlayStation ve Telefon İşinden Çekiliyor

İddia Edilene Göre Sony PlayStation ve Telefon İşinden Çekiliyor

Sony PlayStation ve Telefon İşinden Çekiliyor mu?

Sony PlayStation ve Telefon İşinden Çekiliyor mu?

Artık Sony’nin uzun yılların CEO’su Kaz Hirai’nin yerini alan yeni bir CEO‘su var. Yeni bir CEO da şirketin geleceği için yeni bir plan anlamına gelir; bu, belki de tüketici araçlarından uzaklaşmayı içerebilecek bir plan olabilir. Ve evet, Sony’de hiç kimse bunu kabul etmese de bu, şirketin sadece telefon üretiminden değil, popüler Playstation ve Sony kameralar dahil olmak üzere diğer tüketici araçları da üretmekten uzaklaştığı anlamına gelebilir.

Bu durumun gerçekleşmeyeceğini umuyoruz, yeni Sony CEO’su Kenichiro Yoshida Salı günü şirket için üç yıllık yeni bir planı açıkladı ve bu planın odak noktası Sony’nin sunduğu hizmetlerin ve diğer çekirdek alanların odak noktasıydı. Tüketici araçlarından bahsetmedi, bu sunumda sadece telefonlara değindi.

Yani burada büyük bir engelle ilgili bir açıklama var; gerçekten bunu çok fazla okuduğumuzu ve Sony’nin telefon yapmayı sürdüreceğini umut etsek de, işte bu yüzden şirket için araçlardan ve hizmetlerden uzaklaşmanın aslında bir anlamı var.

Anahtar kelime odaktır. Sony, kamera ve kamera endüstrisi için kamera sensörlerinin çoğunu yapıyor ve bu işten milyarlar kazanıyor.

Tam tersine, Sony cep telefonu şirketi hızla küçülüyor. Şirketin hala güçlü bir marka adı ve müşterileri arasında büyük bir tanınırlığı var. Ancak geçen yıl 22.5 milyondan aşağı, 2018’de ise sadece yaklaşık 10 milyon telefon sattı ve Sony, bu konuda Asya’nın dışında bir yer bulamıyor. Sonrasında ise popüler Playstation 4’e dönersek, konsolun satışları bile en son çeyrekte % 18 düştü ve yöneticiler PS4’ün kullanım ömrünün sonuna yaklaştığını kabul ediyor. PS4 hala oyun geliri, akış ve benzeri için Sony adına harika bir iş, ancak konsolun kendisi tek gelir sürücüsü değil.

Tamam, Sony’nin Playstation serisindeki fişi çekeceğinden şüpheliyiz, ancak şirketin telefon yapmayı bırakması çok daha kolay olurdu.

Sony’nin en yeni telefonları Xperia XZ2 ve XZ2 Compact şirketin en iyisi ve Sony’nin geliştiğini gösteriyor. Evet, şirketin hala oyununu hızlandırması ve gerçekten çerçevesiz bir tasarımla ve benzeri ile diğerlerine yetişmesi gerekiyor. Ama bunu yapmak için ve aslında rekabet etme şansına sahip olmak için oyunda kalmak zorunda.

Bu iddia Bloomberg‘un buradaki yazısından alınarak hazırlanmıştır.