IGN Fransa, Stellar Blade’in yaratıcısını hiç kadın görmemiş olarak adlandırarak rezil etti

IGN Fransa, Stellar Blade’in yaratıcısını hiç kadın görmemiş olarak adlandırarak rezil etti

Birçok oyun yayıncısı, Stellar Blade’in demo sürümünün çıkmasından sonra ön incelemelerini yayınladı ve gösterimli versiyonu çok yüksek puanlarla değerlendirerek Sekiro’yu hatırlatan mükemmel ve düşünceli dövüş sistemi, Nier Automata benzeri harika müzik ve post-apokaliptik bir atmosfer övdü.

IGN Fransa’dan bir inceleme editörü de demo sürümünü beğendi, ancak ana karakterin tasarımının çok cinselleştirildiğini ve böyle bir karakterin tasarlanmış olmasının, kadınları hiç görmemiş biri tarafından yapıldığını açıkça gösterdiğini belirtti. Bu cümle, Stellar Blade’in yaratıcısı Kim He Tae’nin 13 yıldır hem evli olan hem de eşi olan ve aynı zamanda kendiyle birlikte çalışan cazibeli bir kadın olan biri tarafından yaratıldığı düşünüldüğünde Twitter’da büyük tepki aldı. Ayrıca Eva modeli, Shin Jae-yun modelinden tarama yapılarak oluşturuldu.

Küçük bir skandalın ardından IGN France, “kadınları hiç görmemiş biri tarafından tasarlanmış gibi cinselleştirilmiş” cümlesini “kadınları hiç görmediği düşünen biri tarafından tasarlanmış gibi cinselleştirilmiş” şeklinde değiştirerek makaleyi düzenlemek zorunda kaldı. Ayrıca, makaleye ingilizce olarak bir not eklenerek, İngilizce konuşan oyuncuların makaleyi Google Translate kullanarak yanlış anladıkları belirtildi.

Bu arada, Stellar Blade demo sürümü başarılı bir şekilde oyuncuların ilgisini çekiyor ve şu anda PSN’de 5300’den fazla incelemeye dayanarak 5 üzerinden 4.86 puan alıyor.