İlluminati Hakkında Bilinmeyenler !

İlluminati Hakkında Bilinmeyenler !

     Varlığı birçok kişi tarafından hâlâ tartışılan illuminati, 1776 yılında Ingolstadt şehrin de  Adam Weishaupt tarafından kurulduğu iddia ediliyor. Profesör olarak çalıştığı Bavyera Üniversitesi, Katolik Cizvit(İsa Tarikatı adıyla anılan bir Hristiyan tarikatı) Tarikatı tarafından yönetiliyordu ve bundan dolayı Adam da cizvit eğitimi görmüştür. Ancak Adam Weishaupt aldığı eğitimin aksine düşünce biçimi daha çok rasyonalist ve demokrasi yönündeydi. 

Image

    Bu düşünce biçiminden dolayı da birçok arkadaşı tarafından dışlanan Adam 1 Mayıs 1776 yılında “kilisenin felsefe ve bilim üstündeki baskısı karşısında özgürlük” düşüncesine karşı olarak İlluminati’yi kurdu. Öncelikle bünyesine varlıklı ve erkek bireyleri alan örgüt, kısa bir süre içerisinde binlerce üyeye ulaştı. Daha sonraları örgüt , demokrasi düşüncesini yaymak için ve örgütün daha büyük kitlelere hitap etmesi amacıyla Avrupa’nın çeşitli yerlerinde Loca adı altında alt örgütler kurmuştu. 

   Kısa bir süre sonra Avrupa genelinde demokrasi’yi savunmayan birçok otoriter İlluminati’yi yasadışı örgüt ilan ederek kapatmaya başladı. Adam Weishaupt, 1785 yılında işini kaybettikten sonra örgüt hakkında çeşitli yazılar yazarak insanları bilgilendirmeye başladı.

ÖRGÜTÜN SEMBOLLERİ VE ANLAMLARI ?

Image

     İlluminati denilince akla hemen üçgen ve göz geliyor. Bunların da tabi ki bir sebebi var. Hepsi tamamen planlı yapılmıştır, çünkü bir gerçeği saklamak için en iyi yol her şeyi göz önüne sermektir. Örgütte bu algıyı çok iyi bir şekilde kullandı ve uzun bir süre bu sayede gizliliğini sağladı.