İlona Musk Gamergate 2’yi bekliyor – milyarder Sweet Baby Inc ile savaşan oyunseverlere destek verdi

İlona Musk Gamergate 2’yi bekliyor – milyarder Sweet Baby Inc ile savaşan oyunseverlere destek verdi

Son zamanlarda TheQuartering adlı blog yazarıyla Blizzard şirketinin eski oyun direktörü Mark Kern arasında bir röportaj gerçekleşti. Geliştirici, oyun endüstrisindeki mevcut durum hakkında detaylar paylaştı.

Kern, modern oyunların şişirilmiş bütçe sorununa değindi ve bu nedenle risklerini azaltmak isteyen yayıncıların, uygun finansman için dış kuruluşlara başvurmak zorunda kaldığını belirtti. Ancak ilginç olan şu ki, danışmanlık şirketleri, borç verme kararını, borç alan şirketin ESG derecelendirme temelinde almaktadır. Ancak bu derecelendirme yetersiz olduğunda, Kern’in dediğine göre, şirketi, ESG derecesini artırmak için cinsiyet eşitliği, oyunlardaki kapsayıcılık ve modern woke kültürün diğer unsurlarını uygulayarak şirketin denetimi altında olan Sweet Baby Inc gibi “danışmanlık” faaliyetleriyle işbirliği yapmaya zorlamaktadırlar – Sweet Baby Inc bu tür organizasyonlardan sadece biri değildir.

Kern, oyuncuların ve onların hoşnutsuzluğu sayesinde, ESG derecelendirmesinin artık şirketlerde ve kullanıcılar arasında kötü bir şöhrete sahip olduğunu ve negatif bir şekilde algılandığını belirtti. Danışmanlık şirketleri acil bir yeniden markalaşma yapıyor – artık bunu ESG olarak adlandırmıyorlar, ancak aslında şirkete yönelik yatırımları belirlemek için bu yöntem halen mevcut.

Kern’in röportajına bir Amerikan siyasetçisi olan James Lindsey dikkat çekti ve “Gamergate 2’nin yolda olduğunu” belirterek destekledi. Bu konuya daha fazla insanı çekti ve muhtemelen Sweet Baby Inc gibi şirketlere daha fazla sorun yarattı. İlk Gamergate 2014 yılında gerçekleşti.