Imperator: Rome’nun Global Tarihsel Stratejisini Canlandıran, Büyük Jübile Yaması 2.0.4’e Teşekkürler

Imperator: Rome’nun Global Tarihsel Stratejisini Canlandıran, Büyük Jübile Yaması 2.0.4’e Teşekkürler

Bazen oyunlar, çıkışlarında kötü durumda olan ve bir kısmı tarafından unutulan harika bir şekilde aylar sonra yeniden canlanabilir. Bu tam olarak geniş çaplı strateji oyunu Imperator: Rome ile oldu. Projenin 5. yıl dönümüne özel olarak (25 Nisan’da gerçekleşen etkinlik), açık beta sürümüne tam bir yıl önce güncelleme yayımlandı, ama teknik sorunlar nedeniyle yayın tarihi ertelendi.

Geliştiricileri çalışmaya teşvik eden şey, sözde İmparatorlar Günü oldu – Roma panteonunun baş tanrısı olan Jupiter’i saygı görmek için kutlanan kutsal bir gündü ve aynı zamanda Brutos ve diğer komplocuların Julius Sezar’a başarılı bir suikast girişiminde bulunduğu 44 M.Ö. 15 Mart tarihinde gerçekleşen olayı anmak için. Jupiter ve Sezar’a saygı göstermek amacıyla Imperator: Rome stratejisinin hayranları 15 ve 16 Mart tarihlerinde İmparatorlar Günü düzenlemeye karar verdiler. Oyunu oynamayı, sürmek ve izlemeyi teşvik ettiler. Benzer bir inisiyatif 17 Şubat’ta da gerçekleştirildi, bu nedenle zirve izleyici sayısı önemli ölçüde arttı.

Sonrasında yaratıcılar, oyunu tanıtmak için indirimler ve hayranlar arasında bilinen Imperator: Invictus modunu sergileyerek stratejiyi aktif bir şekilde tanıtmaya başladılar. Sonuç olarak, Mart ayında 2735 oyuncuya ulaşıldı, bu rakam 2021 yılından beri görülmemişti!

Aktivitenin artışı, stratejik topluluğa minnettarlığını göstermek için işi tamamlamaya teşvik etti. Mod yapımcılarıyla yapılan ortak çalışmalar sonucunda 158 hata düzeltildi, performans iyileştirildi, modlama için 25 yeni araç eklendi ve modları oynarken başarılar kazanma imkanı tanındı.