Indiana Jones ve Kader Tapınağı” Filmindeki Dakota Harrison Ford Kırbaçı, Yarım Milyon Dolardan Fazla Satıldı

Indiana Jones ve Kader Tapınağı” Filmindeki Dakota Harrison Ford Kırbaçı, Yarım Milyon Dolardan Fazla Satıldı

Film artefaktları ve kült filmlerle ilişkili anı eşyaları açık artırmalarda şok edici derecede pahalıya mal olabilir. Yakın zamanda, Harrison Ford’un kirada kaldığı dairede bıraktığı gerçekleşmemiş Star Wars senaryosunun 50 yıl sonra 13.000 dolardan fazlaya satıldığını size bildirdik. Anlaşıldığı üzere hayranlar, yine aynı oyuncunun yer aldığı başka bir kült eserden rekvizitler için daha fazla ödemeye hazırlar.

Hollywood’daki son etkinlik sırasında, Indiana Jones ve Kader Tapınağı filmindeki kamçı satın alındı. Bu arkeolojik bulgu, bu seriden bir rekvizitin en yüksek fiyatını belirledi. Lot milyonlarca dolardan fazlaya açık artırmada satıldı – 525.000 dolar. Alıcılar ayrıca üç Sankara taşı (100.000 dolardan satıldı) ve Son Haçlı Seferi’nden bir kupa aldılar (87.500 dolar).

Bununla birlikte, Heritage Auctions Treasures from Planet Hollywood açık artırmada en çok ödenen şey, Harrison Ford’un yer aldığı filmlerin anıları değil. Ünlü Titanic filminden bir kapı da satışa çıkarıldı. Kate Winslet’in oynadığı Rose’un hayatını kurtardığı ve Jack rolündeki Leonardo Di Caprio’ya yer bulamadığı eşya, 718.750 dolara satıldı.

James Cameron’ın filminden olan kalıntılar, sadece Steven Spielberg’ün eserlerinden değil, aynı zamanda 125.000 dolara satılan Ucuzluk Testisi’deki ünlü balta ve Kara Symbiote’un 3’ünden siyah takım elbiseyi (ki fiyatı da yine 125.000 dolara ulaştı) da geride bıraktı.