İngilizce Öğrenmek İçin En İyi Bilgisayar Oyunları Sıralandı

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi Bilgisayar Oyunları Sıralandı

İngilizce öğrenmek, eski yıllara göre, daha kolay hale geldi. Akıllı cep telefonları ve bilgisayarlar için hazırlanan online İngilizce konuşma uygulamalardan aktif bir şekilde dil öğrenebilirsiniz. Onun dışında, oyunların tüm arayüzleri ve geçen diyaloglar İngilizce olduğu için, öğrenmek son derece keyifli olacak ve dolayısıyla başarılı sonuç verecektir. Eğer oyunlarla İlgili biriyseniz ve İngilizcenizi daha ileri bir seviyeye taşımayı hedefliyorsanız, Preply’nin yaptığı araştırmaya göre bazı oyunlarla hedefinize biraz daha yaklaşabilirsiniz.

The Sims Life İs Strange Çok Fazla Oynanıyor!

İngilizce kelimelerle ilgili çok fazla bilginiz yoksa ve istediğiniz her kelimeyi eğlenerek öğrenmeyi istiyorsanız, bu oyun tam size göre olacaktır. Çok sayıda nesne tıklanabilir özelliğe sahip olduğu için, oyunda yazılı ve sesli olarak ifade edilen nesneleri bulup tıklamanız gerekir. Daha sonra kelimelerle ilgili menü aracılığıyla bulmuş olduğunuz kelimelerin neler olduğunu ve hangi tarz olduğunu takip edebilirsiniz. Eğer İngilizce dışında farklı yabancı dillerle de ilgileniyorsanız, bu oyunun çeşitli dillerde de ek paketleri mevcuttur.

Steam üzerinden kullanabileceğiniz oyun ile kelimeleri öğrenip daha sonra, seviyesi yüksek dil yolculuklarına çıkabilirsiniz. Minecraft Animal oyunu bu konuda beklentilerinizi en iyi şekilde karşılayacaktır. Oyunun başlangıç seviyesinde kelime, hayvanlar, alan, fiil ve zaman gibi tercih edebileceğiniz, çeşitli ana başlıklar bulunur. Yine ilerleyen seviyelerde karşınıza çıkacak oyunlar, bu başlıklar doğrultusunda belirlenir. Herhangi bir kuruluma ihtiyaç duymadan çalıştırabileceğiniz ve web tarayıcı üzerinden oynayabileceğiniz bu İngilizce öğreten oyun için, hiçbir ücret ödemenize gerek kalmaz.

Civilization V Hem İngilizce Öğrenmek Hem de Strateji Oyunu Oynamak İsteyenler İçin İyi Bir Tercih 

Strateji oyunları denildiği zaman akıllara ilk gelen serilerden Civilization‘ın  serisinde yer alan  ve beşinci oyun olan bu yapım, İngilizce kelime dağarcığınızı  geliştirmeniz açısından son derece idealdir.  Ayrıca oyun, karakterler arasında diyaloglar geçtiği için, konuşmaların nasıl yapıldığını ya da kelimelerin nasıl telaffuz edildiğini daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Bunların haricinde dünyaca ünlü tarihi eser ve anıtlar ile ilgili çeşitli bilgiler ve açıklamalar olması da oyuna artı puan kazandıran özellikler arasında yer alır.

George Orwell’ın 1984 romanının alıntılarını taşıyan ve son derece stratejik olan bu yapım, okuma alıştırması yapabilmeniz için biçilmiş bir kaftandır. Aynı zamanda oyundaki göreviniz, muhtemel düşman saldırılarını engellemek için oyuncuların e-posta mesajlarını, kişisel bilgilerini, diğer kişilerle olan konuşmalarını da kontrol edebilirsiniz. Eğer bu oyunu beğenip, gelişim gösterdiğinizi düşünürseniz, Orwell serisine ait diğer oyunlara da göz atabilirsiniz. Minecraft serileri, Stardew Walley Portal gibi oyunlarda en çok tercih edilenler arasında yer alır.

Dinleyerek Daha İyi Bir İngilizce İçin The Witcher 3!

İngilizcenizi çok daha iyi bir yere taşımak ve okumanın dışında dinleme çalışmaları da yapmak istiyorsanız, Fallout 3 en iyi seçeneklerden biri olacaktır. Karakterlerin bahsettiği kelimeleri telaffuz etme biçimleri, bazı diyaloglarda karakterlerin doğrudan anlatmak yerine ima ederek cümle kurmaları, diyaloglarda geçen espriler, İngilizcenizi daha güçlü bir hale getirmek adına size yardımcı olacak unsurlardan bazılarıdır. Oyun devam ettiği sürece, karakterlerle gireceğiniz diyaloglara göre atılacağınız maceraların değişiklik göstereceğini belirtmeliyiz.